Диета на щастието?! Има ли наистина такава? Обикновено диетите ни карат да отслабнем бързо, но действат обратно пропорционално на нашата усмивка.

Скорошно изследване на Кралския колеж в Лондон сочи, че вместо антидепресанти, е хубаво да изберем диета, богата на омега-3.

Рибите като аншоа, както и други морски деликатеси като сардини и скумрия, както и бели меса като пуешкото съдържа триптофан, есенциална аминокиселина, която организмът преработва в серотонин, хормона на щастието.

Защо пораства коремчето и как да го премахнем? - I-ва част

За вегетарианци (и не само) се препоръчват ябълки, круши, грозде, ягоди, боровинки и малини, защото са в състояние да стабилизират настроението, както и орехи и ленено семе, благодарение на селена, който дърържат.

Съюзник на щастието е още подправката куркума. Наред с противораковите й свойства, куркумата действа на организма чрез повишаване на нивата на серотонин и допамин.

Как поддържа фигурата си Салма Хайек?

Добра идея е да започнете деня с тонизираща напитка, направена от моркови, целина, краставици, ядки, зехтин и куркума или да добавите тази подправка към зеленчукова супа ", съветва Франк Лапорт.

Но диетата на щастието също работи в обратна посока: има някои храни, които трябва да избягваме. Не се препоръчва приема на тестени продукти като пица, хамбургери и сладка мая. Забравете капучиното и кроасана за закуска, но можеш да ги замениш с няколко чаши кафе.

Дори с парче шоколад, задължително тъмен, богато на теобромин и фенилетиламин: помагат за облекчаване на напрежението и намаляване на нивата на хормоните на стреса.