На всяка от нас се е налагало някога да подкъси сама бретона си, или да трябва да подреже нацъфтелите си краища пред огледалото с ножица в ръка.

Представяме ти няколко съвета, които да приложиш следващия път, когато решиш да се заемеш с тази нелека задача, за да бъде резултатът от подстригването ти добър!

Използвай правилните инструменти

Никога не използвай за рязане обикновена ножица за хартия, например! Нужна ще ти бъде наистина остра такава, която да може да среже косата точно във формата, в която искаш. Същото се отнася и за гребена - ако ще подстригваш бретона си, е хубаво да се спреш на гребен с тънки зъбци, който да минава леко през косата.

Оливия Палермо и любимите ѝ цветове лак за нокти

Упражнявай се, започни от малко

Недей да режеш веднага голямо количество коса, а по-скоро прави това постепенно. Започни с няколко милиметра и постепенно увеличавай до желаната от теб дължина.

Вържи косата на опашка

Това е метод, който се смята както за най-лесен, така и за най-ефективен за подстригване в домашни условия. Той ще ти помогне да срежеш косата си в права линия, само следвай стъпките на картинката.

5 моделки разкриват тайните си за красива къдрава коса

Снимки:howtoinstructions.com

Сресвай често

Важно е когато се подстригваш сама, да решеш косата си често, за да добиеш представа колко всъщност от нея си отрязала и как изглежда тя след тази манипулация. Особено ако косата ти е чуплива, е важно да го правиш, за да имаш резултат какъвто искаш в края на подстригването.

А сега чуйте и експертното мнение на специалисти по темата във ВИДЕОТО по-долу:

Посрещни летните месеци по-красива от всякога с продуктите на L'Oreal! Тях можеш да закупиш от Farma.bg