Автор
Woman.bg

Причини, поради които мъжете изневеряват - II част

Продължаваме по темата "изневярата на мъжете", за да си изясним какви са най-честите причини, поради които представителите на силния пол изневеряват на половинките си.

Факт 7: Съпругата/приятелката често знае, че мъжът изневерява

Спомни си случаите с аферите на Шварценегер, Тайгър Уудс, или дори Тони Паркър. И в трите случая жените им знаеха, че им "слагат рога". Съпругата/приятелката отрича до последно както пред себе си, така и пред другите, ето защо не казва нищо. Решават, че могат да живеят с изневярата заради децата, например, категорични са специалисти.

Нивото на интелигентност влияе на склонността към изневяра

Факт 8: Не можете да възстановите връзката си, ако той не е приключил с аферата си

Докато той не реши, че другата жена не е за него и не прекрати всякакви отношения, бракът/връзката няма как да потръгнат отново. Ако има извънбрачна връзка, той се чувства позитивно с другата жена, тя разпалва страстта му и той няма нужда от това да се погрижи за брака си/връзката. Решението: Бъди такава, каквато си била, когато сте се запознали. Мъжете често са влюбени в първоначалния образ на жената, която са обикнали. А е доста вероятно да си се превърнала от секси гаджето в непрестанно мрънкащата домакиня.

Факт 9: Изневерите всъщност могат да спасят връзката/брака ви

Мъжете осъзнават какво имат и кое всъщност е важно за тях. Изневярата им отговаря на въпроса: "Какво всъщност искам в живота?", което е един от най-важните резултати от това да е бил с друга. В същото време обаче не трябва да се изпада в крайности и заедно е хубаво да помислите как да изградите отново доверие помежду ви.

Факт 10: Дори след като сте възстановили брака/връзката си, на мъжът все още може да му липсва аферата

Има мъже, на които дори след като са стабилизирали връзката си, им липсва тръпката от това да се крият, както и сексуалното привличане с другата жена. Ето защо най-доброто, което можеш да направиш, е да се държиш така, както си се държала в началото на романса ви и да върнеш тръпката отново да е само с теб.

Факт 11: Изневеряващият мъж знае, че кара жена си и децата си да се чувстват зле

Мъжът може да знае, че това, което прави е лошо и въпреки това пак да иска да продължи с аферата си. Ако се чувства нежелан, неоценен, или неразбран, мъжът може отново да се обърне към ласките на друга жена.

Факт 12: Жената не е виновна, че мъжът й изневерява

Жени насякъде по света, разберете следното: Ако мъжът ви изневерява, това не е по ваша вина, без значение кой какво казва! Когато мъжът изневерява, той прави своя съзнателен избор да го направи. Той е изкушен от другата жена не защото мисли, че приятелката му не е добра, а защото не смята себе си за достатъчно способен да се справи със ситуцията. В този смисъл - знаците, че нещата не вървят са били игнорирани и от двете страни.