Автор
Woman.bg

Тайните на французойките за безупречен стил

Французойките са известни с перфектния си стил, като започнем от кино легендата Катрин Деньов и стигнем чак до стрийт стил отличничките по улиците на Париж.

Предлагаме ти позицията на една американска редакторка за това какви са тайните на французойките според нейните впечатления и защо френските момичета притежават неповторим и световно известен чар. Тя прекарва едни от най-хубавите години от живота си в Южна Франция – няколко години след като завършва гимназия.

Не робуват на тенденциите
„Никога не съм виждала жена, която да е облечена в нещо, което не й стои добре. Френските жени се обличат модерно, но никога не робуват на тенденциите. Важно за тях е материите, от които са направени дрехите им да бъдат удобни и да изглеждат скъпи(дори и да не са!).

Неутралните тонове са номер 1
„Французойките обожават тъмно синьо, бяло и черно, телесен цвят. Лятото шефката ми носеше добре скроени бели къси панталони, заедно с няколко бели и тъмно сини блузи и това й беше достатъчно. С малко игра с аксесоарите се получава невероятен ефект, който показва, че човека отсреща наистина разбира от мода“.

Фокус върху кройката
„Която и френска дреха да погледнеш, ще видиш, че тя е много добре скроена. Върху това се фокусират французойките – дрехата да им стои добре. Знаят много добре каква е тяхната форма на тялото и кои дрехи са подходящи за нея. Повечето магазини дори предлагат услугите на специално нает за целта шивач, който да коригира ако дадена дреха има несъвършенства.

Повече по темата четете тук: Стил по френски

По-малко аксесоари
Коко Шанел – едно от най-емблематичните имена във френската мода е казала: „Преди да излезеш от къщи, погледни се в огледалото и махни един аксесоар“. „Това е и златното правило при французите – не прекалявай с аксесоарите“!

Важна е нагласата
„Никога няма да видите французойка в анцуг или клин за йога. Те се обличат единствено и само за себе си, не за да впечатлят някой и това е най-важното! Освен това, никога не поставят под съмнение собствения си стил!

Повече по темата четете тук: Идея за романтична почивка: Thorngrove Manor