Лятото наближава, всички с нетърпение очакваме топлите дни и романтичните вечери на морския бряг.

Можете обаче да пренесете тази атмосфера в интериора на дома си и да й се радвате през цялата година. Дизайнерите неизвестно защо предпочитат класическия плажен стил, но той има и много близък роднина – тропическия стил. Благодарение на ярките цветове и натуралните материали ще можете да съвместите несъвместимото – работно настроение и отпускарска атмосфера.

1. Съвременни тропици
Един от най-добрите начини да експериментирате с тропически стил в домашния си офис е да го слеете със съществуващия интериор. За целта ще трябва не само да добавите зеленина, натурални декори и правилно подбрани лампи, но и да изнесете всичко излишно. Вместо ярки цветове и едри орнаменти започнете със скромни и елегантни елементи – например зебровите райета ще имат нужния ефект.



2. Спокоен фон
Домашният офис може да демонстрира учудващо съчетание между спокоен плажен стил и разкошни тропически елементи. Светлосиньото и бялото са вечният дует, който винаги стои добре, а белият таван може да придаде на помещението тропически вид. Огромни прозорци, голям вентилатор на тавана, дървени декорации – само това се иска, за да имате завършен симпатичен интериор.

3. Цветова гама и креативност
Домашният офис е сигурно последната стая, която би ви хрумнало да декорирате в тропически стил. Въпреки това в кабинета ви ще се впишат отлично ярки цветове, природни орнаменти и платове с ярки принтове. Подбраните по темата плакати също няма да са излишни. Ако пък виждате през прозореца си морето или поне езеро, тропическият стил ще е идеален за вашия интериор.

4. Бамбук и ратан
Бамбукът и ратанът са двата безспорни фаворита, използвани в домашни офиси. Отличават се с простота и природна красота. Маса с кожа по рамката, стол и шкафчета от ратан – всичко това е идеален вариант за малка стая. Такива мебели изглеждат чудесно и създават усещането за вечна отпуска.

Още по темата четете тук: Какви да са завесите в банята

5. Повече зелено

Тропическият стил е идеален за хора, които са напълнили дома си със зеленина и благоухаещи стайни цветя. Те са неотменима част от стила. Колкото повече стайни растения имате – толкова по-добре. Могат да се сложат навсякъде – по рафтовете и на пода в огромни саксии. Повечето тропически растения изискват минимални грижи, което е удобно, ако вечно забравяте да полеете цветята.



6. Гледката
Мнозина могат само да си мечтаят да виждат море или зелени палми през прозореца си. Има обаче и хора, които са извадили късмет с гледката. Във всички случаи е задължитено да се възползвате от предимствата на пейзажа. Басейн, хамак, шезлонги – много неща могат да ви помогнат да създадете съответната атмосфера дори и при достатъчно скромен съвременен интериор.

7. Текстурата
Текстурата и орнаментите са важни във всеки един стил. Може да добавите към интериора дървени елементи с клонки и чепове, килимчета с леопардов принт или райета на зебра, фактурно оформяне на стените, както и различни декорации и аксесоари. Добър избор ще са тапетите, обединяващи релеф и рисунък.

8. Подходящ фон

Природните материали, подбраната цветова гама и специалната текстура могат да бъдат минимални, ако самият дом е построен в тропически стил. Дървени стени и тавани, атмосфера, наситена с топлина и естествени кафяви цветове – в такава обстановка дори и най-простите декорации ще имат неочаквано силен ефект.

9. Нека бъде светлина

Както е и при плажния стил, естественото осветление играе важна роля, а изкуственото само компенсира по възможност недостига на светлина. Огромните прозорци на стените и на покрива са не само красиви, но и функционални. За създаване на тропически стил можете да окачите щори от бамбук или ратан.

10. Универсалност

Яркият и весел тропически стил може да не допадне на всеки, но с помощта на елементите му можете да оформите интересен интериор. Максимум дървени предмети, топла цветова палитра, растения – всичко това ще създаде хармония между съвременния и тропическия стил.

Още по темата четете тук: 5 начина да подготвите дома си за продажба