Допреди 10-20 години самата идея за домашен офис изглеждаше странна. Малцина можеха да си позволят да работят от вкъщи.

Прогресът и съвременните технологии обаче са превърнали невъзможното в нещо обикновено. Предлагаме ви да видите няколко прекрасни домашни офиса със свежа и лека атмосфера.

Плажният стил е идеален за хората, които предпочитат да работят в по-неформална и спокойна среда. Такъв офис не само ще повиши работоспособността ви, но и ще създаде условия за повече креативност.

Гледката от прозореца

Когато говорим за плажен стил, най-често си представяме слънце, пясък и безкрайно море. С помощта на уникален дизайн и идеален изглед през прозореца дизайнерите са направили невероятно ефектен домашен офис в Сан Диего, Калифорния.

Наситеното синьо е един от най-актуалните цветове тази година. Освен това позволява да придадете плажен чар на офиса си по най-лесния начин. Може да не виждате морския бряг от дома си, но огромният прозорец с римски щори пак стои ефектно.

Още по темата четете тук: Направете си стая за медитация

Буквално всеки един човек има нужда от малък работен кабинет. Можете да си направите такъв в един от ъглите на таванския етаж. Ако обаче през прозореца се вижда морската шир, кътчето ще се превърне в най-разкошното и любимо за всички място.


Съвременни тенденции

Бялото и синьото са най-традиционните цветове за плажния стил. Желателно е обаче да използвате в интериора и съвременни детайли. Един елегантен кабинет трябва да е оборудван с оригинални и вместителни шкафове, в които да се държат всички необходими неща.

Идеален баланс между модерна атмосфера и класически плажен стил. Оригиналният таван с вградено осветление променя напълно вида на стаята. Акриловият прозрачен стол буквално се губи от погледа, докато на преден план изпъква удобното кресло за четене.

В плажния стил е уместен и елегантният черен цвят. Той ще придаде изящество на интериора и ще очетрае контурите на пространството. Макар черното да се използва рядко в плажния стил, то стои разкошно и лесно създава съвременна атмосфера.



Уютна простота

За почитателите на плажния стил няма да е излишен и един кът за почивка до прозореца. Може да изглежда неформално, но при това стои елегантно.

Жълтият работен стол непременно ще стане център на вниманието в един малък домашен кабинет. Дори и най-тясното ъгълче в къщата може да се превърне в уютно работно място.

Плажният стил не предвижда за фон да се ползва само бял цвят. Можете смело да подберете тапети със златисто-кафяв тон на пясък. Те ще придадат нова текстура и на интериора. Малко растения и еклектичен декор и готово – вече имаме елегантен домашен офис.

Още по темата четете тук: Жилище без остри ъгли