Автор
Woman.bg

Познавате ли добре възможностите на коректора си?

Правилното използване на коректор може да промени грима ви из основи. Дори да смятате, че няма какво да ви изненада в сферата на грима, ви уверяваме, че винаги има с какво да обогатите познанията си.

Следващите трикчета за нанасяне на коректор можете да ги научите само от професионален гримьор... или от нас.

Никога не нанасяйте коректора преди основата и фон-дьо-тена

Много жени смятат, че след хидратиращия крем идва ред на коректора, а чак накрая на основата и фон-дьо-тена. Професионалистите обаче знаят, че коректорът се нанася най-накрая. Логиката е проста – ако първо нанесете коректора, при разнасянето на фон-дьо-тена той почти ще се изтрие. Затова обърнете реда, в който ги поставяте върху кожата си. Коректорът се слива много лесно с цвета и покритието на фон-дьо-тена с помощта на гъбичка за грим.

За всеки проблем си има определен цвят коректор

Масово жените се доверяват единствено на коректор с цвят, близък до този на кожата. Но той невинаги е достатъчен, за да се прикрият всички несъвършенства. Зачервявания, кръвоносни съдове, разширени капиляри, акне... Различен цвят коректор действа по различен начин върху кожата и върху дефекта, който трябва да маскира. Със светлозеления се скриват зачервяванията върху светла кожа. Жълтозеленият се използва за прикриване на зачервявания по тъмната кожа. Бежовият, жълтият и розовият най-добре скриват тъмните кръгове под очите, веничките и бръчиците. Белият се използва за изсветляване на тъмни петна по кожата или лунички. Лилавият се справя добре с нездравословния жълтеникав или зеленикав тен на лицето. Прасковеният цвят освежава стареещата и уморената кожа, на която липсва руменина.

Искате естествен, но съвършен вид? Обърнете внимание на клепачите си!

Ако в ежедневието си не обичате да носите много грим, а се стремите да го използвате до минимум, то ви съветваме да превърнете коректора в свой най-добър приятел. С негова помощ можете да скриете всички зачервявания и тъмни кръгове, които обикновено опропастяват и най-добрите намерения за подчертаване на естествената красота. Вместо сенки, нанесете коректор върху клепачите. Така ще освежите кожата и погледа си. Завършете грима с хубава спирала.

Изберете правилната консистенция

Течните и кремообразните коректори са много подходящи за нанасяне и прикриване на несъвършенства под очите, тъй като там кожата е най-деликатна. За другите участъци от лицето използвайте коректор стик.

Озарете погледа с един лесен трик

В зоната под очите нанесете коректора, очертавайки обърнат надолу триъгълник. Така ще направите преливането с цвета на когато по-елегантно, като същевременно долният клепач ще бъде видимо озарен и освежен.

Използвайте течния си фон-дьо-тен като коректор

Ако ви е свършил коректорът и трябва спешно да намерите негов заместител, то се обърнете към течния фон-дьо-тен. Но нанасянето му вместо коректор си има своя малка особеност – нанесете точки от продукта върху проблемните зони, но преди да го размажете по кожата с помощта на гъбичка, го оставете така за около 3-4 минути. Ако не му дадете време да си взаимодейства с кожата, то няма да получите желаното покритие.

Очите ви са подпухнали?

Страхотен трик – смесете върху суха част от дланта си малко от крема ви за очи, малко течен коректор и малко бляскава основа за сенки (или друг хайлайтър); нанесете от тази смес върху коста под веждата, под очите и по слепоочията.

За перфектните Nude устни

Коректорът изсветлява кожата на устните по страхотен начин и ви позволява да ги използвате като бледа основа за нанасяте на телесно червило или просто на нежен гланц.