Автор
Woman.bg

Гримовете, които е добре да носите със себе си

В днешната статия ще разберете кои са най-важните гримове и козметични продукти, които трябва да носите със себе си, за да имате възможност по всяко едно време да се гримирате. Бъдете красиви и подготвени!

Огледало

Винаги носете в дамската си чанта малко огледалце, защото без него ще ви е много трудно да нанесете повечето разкрасителни продукти.

Четете още: Трикове за носенето на ярко червило

Фон дьо тен

Познаваме момичета, които никога или много рядко използват фон дьо тен и не знаят точно как да го нанасят върху кожата на лицето си. Те не са свикнали да се гледат с по-силен грим и имат чувството, че лицето им е „запечатано“. Но това не е така, защото само вие го виждате и то на много силна светлина. Човекът отсреща вижда само едно добро съчетание между цветови гами на очите ви и равен тен на кожата с естествена свежест и руменина на бузите.



!! Ако не сте с перфектна кожа ви съветваме да не използвате този продукт.

Пудра

Пудрата е много важна част от целия грим, тя фиксира и отнема излишната мазнина от лицето.

Но внимавайте колко пъти пудрите лицето си, тъй като има опасност да циментирате кожата си или да се размажете поради многото продукти. Спрете се на качествена козметика и внимавайте с количеството.

Черна спирала

Спиралата за очи е сред любимите продукти за макиаж на жените. От момичетата сме, които излизат от вкъщи без грим, но забързаното ежедневие ни напомня, че е добре да носим в дамската си чанта спирала, която се налага да нанесем преди всяка важна среща. Задължително изберете водоустойчива!

Бял молив за очи

Може да ви се стори излишен, но белият молив е „тайното оръжие“ на всяка жена. Ако умело боравите с него може да превърнете малките очи в големи и изразителни. Поставен от вътрешната страна на клепача озарява и освежава моментално и най-уморените очи. Нанася се преди да се нанесе спиралата.

Руж в прасковен цвят


Като стане дума за руж, повечето дами или се ужасяват при мисълта за него или се усмихват уверено, защото си мислят, че могат да го нанесат където му е мястото при това в точния цвят. Ружът придава цвят на лицето и може да се ползва както самостоятелно така и в съчетание с останалите продукти. Винаги отнемайте част от ружа с леко тръсване в страни на четката ви за руж. Това ще предотврати голямо цветно петно върху бузите ви.

Червено червило

Алено червеното червило е класика, което ви препоръчваме да използвате, ако се наложи да превърнете дневния във вечерен грим.

Гланц в телесен нюанс

Този цвят е универсален и отива на почти всички жени. Съветваме ви да се спрете на бледо розов или бежов нюанс, който не се натрапва и придава на визията завършеност.

Woman.bg пита
: А вие кои козметични продукти взимате със себе си?

Четете още: Впечатляваща трансформация - преди и след грим (видео)