Автор
Woman.bg

Красотата на женското несъвършенство от Aleah Chapin

Със своят проект "Aunties", 28-годишната американска художничка Aleah Chapin показва женските форми на няколко ппоколения и причинява спор с живописните си картини на голи възрастни жени. Но тя не се притеснява от обществената реакция.

"Повечето жени имат проблеми и аз не съм имунизирана срещу това", казва Aleah Chapin. "Ние сме казали, че от телата ни се очаква да бъдат определена височина, определен размер, определено тегло. Но снимките, които виждате в списанията около вас, много често са напълно нереалистични - всички те са обработвани с фотошоп. И въпреки, че знаем това, все пак правим сравнене. Ето защо се нуждаем от изображения, които показват различни тела, за да можем да се научим да приемаме всякакъв размер и форма".

Четете още: Да си спомним за лятото...

Нейните картини оспорват процеса на стареене - как годините засягат нашите тела и умове, и как ние "трябва да се държим на определена възраст.

Затова на едно от нейните платна има група от девете сивокоси жени, които преувеличено играят детска игра с пълзене през краката на другите. Има две картини, изобразяващи млада майка. Друга, улавя една майка и дъщеря й, застанали приятелски, рамо до рамо. Игриви, уверени, щуриголи жени, нейните субекти/приателки на собствената й майка, с които тя израства/обхващат няколко поколения.

Източник: webstage.bg