Гримът е много важен „аксесоар“ за всяка една дама. Познаваме жени, които не излизат от вкъщи без да си сложат поне един слой спирала, руж, цветно червило и малко пудра. Други дами пък залагат на естествената си визия и красота и не отделят излишно внимание за разкрасителни процедури рано сутрин.

В зависимост от това какво впечатление искате да оставите у другите, е нужно да подберете подходящ грим.

Учени установиха, че по начина, по който жените се гримират, може да се разбере много за характера им. Тези, които не прибягват до декоративната козметика, отричат своето женско начало, смятат психолозите. Според тях жените не трябва да се отказват от грима, тъй като е доказано, че привлекателните хора се харесват повече на околните.

Какво казва за вас гримът, който обичате да носите?


Твърде много грим

Многото грим, изкуствени мигли, черен туш и обилно количество руж на работа, освен ако не работите в сферата на модата, в театър или нещо подобно, може да придаде посланието, че сте недостатъчно улегнали.

Четете още: Къде изчезнаха веждите на Ким Кардашиян?

Не се притеснявайте, защото ново проучване доказва, че дебелината на слоя козметика върху женското лице не влияе на мъжката оценка за привлекателност и умствени възможности, но нивото на доверие към силно гримираните дами е драстично по-ниско.

Дамите, които прекаляват с боичките за лице често се отличават с егоцентричност или използват грима като средство за защита.

Съветът на гримьорите е - бъдете себе си, не се опитвайте да подражавате на някой друг. И друго, когато се гримирате имайте предвид обстоятелствата.

* минималистичен грим

Формата на веждите

Веждите са много важен елемент от външността и отразяват личността.

Добре оформените плътни вежди и леко заоблени създават впечатление за увереност. Вежди с остри ъгли издават за натура, свикнала да командва. Веждите в полукръг характеризират хора с мек и смирен характер.

ВИДЕО:


Избор на цветове

Към яркото червило прибягват разговорчивите и чувствените особи, а тези, които предпочитат да акцентират на очите, обикновено са умни и внимателни.

Често се препоръчва да се използват червени цветове, когато се ходи на интервю, защото червеното е цветът на самочувствието, енергията, страстта, силата и вълнението. Червеният цвят издава сила, особено червеното червило. Понякога, именно заради посланията, които носи този цвят, можете да постигнете обратния ефект.

Четете още: Металически ефект

Ако искате да оставите впечатление, че сте сериозен и отговорен човек, се насочете към синьото (или зеленото). Посланието, което носи синьото е доверие, искреност и зависимост. Розовото символизира младост, живот и женственост.

Що се касае до жените, които се гримират минимално, те видимо не обичат да бъдат забелязани и се стремят да покорят мъжкото сърце с умението си да създават и съхраняват отношенията.