Да изкъпете малкото си новородено бебче сигурно ви се струва като много трудна задача отначало. Но всъщност е лесно и толкова приятно - стига да знаете как да го направите и какви продукти да ползвате.

Първият път най-вероятно ще се притеснявате от къпането, особено ако това ви е първо дете. Но ако то премине благополучно, то скоро вие и вашето бебе ще получавате от къпането много удоволствия.

Грижата за кожата на новороденото дете с Baby Sebamed включва следните няколко стъпки:

Къпане

За да мине всичко гладко ви предлагаме няколко съвета:

- Винаги къпете детето в неговото си корито или леген. Не го използвайте за нищо друго – нито за пране, нито за накисване на дрешки, а само за къпане.

- Първият път къпете бебето в присъствието на помощник. Хубаво е до вас да има човек, който да може да ви съдейства.

- Смесете няколко капки от бебе измивният гел с топла вода в дланите на ръцете до получаване на пяна. Разнесете нежно пяната с леки потупващи движения по тялото на бебето. Накрая изплакнете обилно с вода. Бебе измивният гел е подходящ за всекидневна употреба. Може да го използвате и за измиване на главичката на бебето.

След банята

Намажете цялото тяло включително гънките с бебе олио грижа за кожата. Олиото е изключително нежно, подпомага естествените функции на кожата, осигурява оптимално намасляване на кожата, предпазва от възпаление и инфектиране.

След всяко измиване

Подсушавайте внимателно кожата и нанасяйте тънък слой от бебе крем против обриви под пелените в областта на седалището. Така ще предпазите нежната детска кожа от подсичане. Клинично доказаният бебе крем против обриви под пелените предпазва кожата от вредния контакт с екстрементите, а пантенола стимулира оздравителния процес на кожата.

ПРОМО ПАКЕТ от Baby Sebamed

Научете повече за тях в секцията Грижа за бебета и деца на www.Farma.bg

Съдържащите се овлажнители регулират хидролипидния баланс в кожата, правят я мека и гладка.

Носът и ушите след баня се подсушават и почистват със суха клечка за уши.

Съвети за безопасност:

Никога не оставяйте детето без надзор във ваната. Ако ви се наложи да мръднете до някъде увийте бебето в хавлия и го вземете с вас.

Имайте предвид, че насапунисаното бебе е много хлъзгаво. Не го вдигайте от коритото преди да сте го изплакнали.