Подбрали сме няколко книги, посветени на модата които ще стимулират сетивата на всяка жена.

Да, има много онлайн сайтове и списания, които се фокусират върху лъскавата страна на модата и красотата, но друго си е да държиш книга в ръце и по всяко време да отгърнеш и да прочетеш за нещата от света на модата, които те интересуват.

Предлагаме ви няколко качествени и интересни издания, които се откроиха на чело на нашата класация:

The Fashion Book

Новото издание на публикуваната преди 15 години книга на Phaidon представя цялата модна индустрия от последните 150 години - от модни дизайнери като Коко Шанел до фотографи с изумителен принос за модния свят като Ричард Аведон.

Тази книга за мода ще се превърне във вашия пътеводител за лицата, които изградиха модата такава, каквато я познаваме днес.

Модни списания като Vogue и Elle определят Fashion Book като библията на модния свят.

Четете още: Топ 5 филми за велики дизайнери

The World According to Karl

Модният дизайнер Карл Лагерфелд и неговите знаменити фрази са запечатани за поколенията в тази страхотна книга.

Разделени в 15 тематични глави, мислите на Карл са едновременно дръзки, брутални, стилни и забавни. Разбира се, тази книга за мода включва и чудесни илюстрации. Трябва да се сдобиете с тази книга за мода!

Grace: A Memoir

Coddington е сред най-емблематичните стилисти в наше време, станала популярна след документалния филм „The September Issue“.

Книгата на Grace ни дава достъп до тази безкрайно интересна жена, която има поглед върху света на модата като модел и в последствие като стилист под ръководството на Anna Wintour . Тя ни разкрива част от своя свят и спектър от вдъхновения в автобиографичната си книга. Плюс най-оранжевата корица на света, която напомня цвета на косата на Grace – една от малкото истински икони във фалшивата действителност на модни експерти.

Очаквайте продължение...