Първата седмица на януари е особено критична за голяма част от браковете във Великобритания след коледната ваканция. През тази седмица е много вероятно отегчените от брака си жени да потърсят ново приключение.

Връзките от типа "пийнах повечко" или "уж никога не бих го направил" са относително приемливи в британското общество. Днес жените с повече от две деца, които обичат съпруга си и са сексуално задоволени, често търсят "нещо странично за развлечение".

Най-големият сайт за запознанства на семейни хора във Великобритания има повече от 750 000 потребители. Голяма част от посетителите на сайта са жени.

9 милиона британки ще потърсят обект за флирт в мрежата само през тази година, а 1,4 милиона ще имат авантюра извън интернет пространството.

Четете още: Градовете, в които правят най-много неангажиращ секс

През последните няколко години все повече жени на Острова търсят развлечение извън дома. Според някои това се дължи на романа "50 нюанса сиво", в който на жените се дава разрешение да прекрачат границите и да опитат неща, които не биха сторили преди. Често оправданията им са от рода на: "Заслужавам го", "Така се чувствам жива", "Аз съм добра съпруга и майка, имам правото", "Той никога няма да разбере, никого не наранявам", "Защо да спра да правя нещо, което ме прави толкова щастлива".

"Много е лесно да осъдиш това поведение като "лошо" или "егоистично", но ако аферата не се разкрие, за мъжете в брака също има ползи. Жените са щастливи, подсвиркват си и пеят. Те са изпълнени с живот. Дори и мъжът да е доста активен, той едва ли би забелязал, защото кривването от правия път често е стимул за съживяване на интимността между съпрузите", смята един от администраторите на най-големия британски сайт за запознанства на обвързани.

Излиза, че жените не само играят с мъжете в собствената им игра, а дори ги побеждават. Нежният пол пази тайните си по-добре и по-умело прикрива аферите си. Това се дължи на факта, че жените имат по-малко извънбрачни партньори от мъжете, но се възползват възможно най-много, пише БГНЕС.

Четете още: 10-те филма с най-скандални секс сцени