Днес ще споделим с вас една изключително лесна и бърза рецепта, с която обаче със сигурност ще впечатлите гостите си.

Необходими продукти:

1 разфасовка камембер или сирене бри за миене (125 г)
2 ч.л. зехтин
1 стрък пресен розмарин
1-2 ч.л. течен мед
2-3 ч.л. нарязани орехи
Багета, бисквити или препечен хляб за гарнитура

Начин на приготвяне:

Извадете внимателно сиренето от опаковката и го поставете в огнеупорна формичка. Направете с нож малки разрези по повърхността му, така че да нарежете само кората.

Полейте го със зехтин и добаете розмарина:

Поставете го в предварително загрята фурна на 180 градуса и изчакайте 10 минути да се запече.

Внимателно извадете сиренето от фурната и махнете розмарина, добавете меда и орехите докато е още топло и сервирайте с багета, солени бисквитки или препечени филийки.

Четете още: Вино и сирена – класическата комбинация!