Автор
Woman.bg

Най-вредните продукти на новогодишната трапеза

Нова година винаги идва с големи богати трапези, които като нищо могат да ви накарат да качите един-два килограма. Но някои традиционни новогодишни продукти могат да бъдат наистина опасни. Кои са те?

Майонеза

Диетолозите ви съветват да хапвате тежките салати, подправени с майонеза (например руска салата) в самото начало на вечерта. А още по-добре ще е да заместите майонезата със зехтин или олио.

Мазни меса

Обилната консумация на мазна храна преди лягане е вредна за стомаха. Вместо телешко и свинско си пригответе бяло пилешко месо или заешко.

Мандарини

Онези, които страдат от стомашно-чревни заболявания (гастрит, колики) не бива да наблягат на мандарините, тъй като тези плодове се отразяват зле на лигавицата на стомаха и червата.

Шампанско

Шампанското пък предизвиква киселини. Без риск да си навредите можете да изпиете само една-две чаши от пенливата напитка, и то само ако не я комбинирате с пикантни или твърде сладки храни.

Коктейли

Смесването на алкохолните напитки с безалкохолни може да доведе до тежък махмурлук. Затова не злоупотребявайте с коктейлите.

Четете още: Гримът за Нова Година - I част