Новата 2014 година ще е богата на различни нововъведения.

Промените обикновено ще бъдат инициирани от властите и ще засегнат всички сфери на живота ни. Здравеопазването и отношението ни към него също ще се промени. Много хора ще започнат да водят здравословен начин на живот.

Най-важните събития през годината при повечето хора ще се случат през пролетта, като предпоставките за тях ще се създадат през февруари. Четирите зимно-пролетни месеца ще са от значение за цялата година, така че през този период се постарайте да не изпускате шансовете си.

Ако смятате да започнете някакъв дългосрочен проект, най-добре ще е да го направите именно през тези месеци, тъй като в деловата сфера през лятото се очаква спад, а през есента – застой. Впрочем през декември обстановката ще се стабилизира.



2014-а ще е година на зеления дървен кон. В някои източници неизвестно защо се посочва, че конят ще е син, но това е погрешно. Синият цвят за разлика от зеления е студен. А по енергетика годината спада към мъжкото начало Ян, което се асоциира със светлината и топлината.

Покровителят на годината ще ни донесе усилен труд, но при това ще ни подари и ярки развлечения, тъй като Конят умее както да работи, така и да се весели. За него това са две равностойни страни на битието, така че ще трябва да се съобразим с това.

При много хора на преден план ще излязат чувствата. В името на любовта ще се извършват подвизи и безумни дела. Някои ще се откажат от всичко, което имат, само и само да бъдат заедно с любимия човек.



През идната година се очаква съществено разширяване на контактите ви в личната и деловата сфера. Многобройни запознанства ще ви помогнат да направите полезни връзки и да откриете нови приятели, с които ви очакват невероятни приключения и пътувания.

Новите лица частично или напълно ще изместят онези хора в живота ви, с които досега сте взаимодействали тясно. Постарайте се обаче все пак да запазите добри отношения с тях, тъй като именно от тях ще получите истинска подкрепа.

Идната година ще ни вдъхнови да се стремим към свободата. Това ще се изразява в отхвърляне на всякакъв вид ограничения, каквито няма да липсват през 2014 г. При това обаче прекомерната избухливост, провокирана от Коня, този път едва ли ще има грандиозни мащаби.

Като цяло 2014 година ще е достатъчно сложна, но при това ще стане и начало на един нов цикъл. Преодолявайки всички трудности, вие не само ще постигнете поставените цели, но и ще си осигурите благополучие за доста време напред. Така че не се отчайвайте от спънките – залогът е твърде голям. Само от вас зависи какво ще постигнете – твърда позиция и финансова стабилност или рязко влошаване на материалното положение.

Най-големи успехи идната година ще отбележат хората, работещи в сферата на услугите, развлеченията и туризма, както и научните работници. Повишено търсене ще има за юристи, диетолози и надзорници.

Трябва да напомним, че за „чисти“ зодии се смятат хората, родени между 1 и 18 ден от месеца. Останалите са повлияни от предишния или следващия зодиакален знак, както в личностните си характеристики, така и що се отнася до предсказанията.

Овен (21 март – 20 април)



Годината на Коня ще донесе на Овните пробив в онова начинание, което са стартирали през 2012 или 2013 г.. Ще имате шанса да се издигнете на едно ново, може би международно ниво или да сключите няколко изгодни договори с чуждестранни партньори. При това обаче ще трябва да преразгледате много от деловите си отношения и да търсите нестандартни начини за реализация на проектите си.

Ще ползвате активно приятелските и роднинските си връзки, както и достъпните чужди идеи. Ще се вслушвате внимателно в това, което говорят хората не само на работа, но и на делови трапези и корпоративни тържества. После ще представяте замислите им като собствени разработки и най-вероятно ще ги патентовате официално. Най-важното е обаче да споделите печалбата с авторите на идеите, за да нямат претенции към вас.

Звездите предричат и смяна на местожителството. Не е изключено дори да се преселите в друга страна. Причина за преместването може да са както професионалните ви интереси, така и поривите на сърцето ви. Във всички случаи обаче ще трябва да промените много от навиците си.

Телец (21 април – 20 май)



През 2014 г. Телците ще се радват на увеличение на доходите и ще могат да започнат собствен бизнес. Не е изключено да успеете да извлечете печалба от нещо, с което не сте се сблъсквали досега. Възможно е да промените радикално сферата на работата си или да се заемете с това, с което са си изкарвали хляба предците ви.

Очаква ви някакво обучение, което най-вероятно ще протича във весела и предразполагаща обстановка. Ще трупате допълнителни знания от желанието ви за самоусъвършенстване, немалка роля ще изиграят и наближаващите промени, към които отдавна се стремите. Предстои ви и пътуване надалеч, което по някакъв начин ще затвърди придобитите от вас навици и ще ви помогне да разширите значително деловите си контакти.

Втората половина на пролетта ще е изключително плодотворна за вас. Точно в този период ще проявите максимално потенциала си – всичко, с което се заемете, ще ви носи пари. Това обаче не е повод да харчите всичките си средства без остатък. Към края на годината може да имате трудности, така че си оставете средства за преодоляване на кризата.

Близнаци (21 май – 21 юни)



2014 година ще вдъхнови Близнаците за лек живот и пътешествия, затова представителите на този знак ще похарчат по-голямата част от доходите си за приключения и забавления. По-добре ще е обаче да не бъдете толкова разточителни, тъй като иначе може да затънете в „дружески“ дългове, които няма да изплатите скоро. Годината не е благоприятна и за взимане на кредити.

Финансовото ви състояние може да се влоши заради безгрижното ви отношение към проблемите в деловата сфера. Вместо да изпълнявате точно указанията на ръководството, вие смело ще решите, че прекрасен специалист като вас лесно ще си намери друга работа. Търсенето обаче далеч няма да е толкова успешно. Затова избягвайте прибързаните решения и се отнесете сериозно към служебните си задължения.

Много Близнаци ги очаква и откъсване от корените им – напускане на семейството, конфликти с родители и роднини, чувство за несъпричастност към семейните традиции. Подобно поведение най-вероятно ще е провокирано от критика на роднините п ваш адрес.

Рак (22 юни – 22 юли)



През 2014 година Раците ще трябва да положат усилия, за да запазят положението и благосъстоянието си. Много хора ще претендират за вашето „място под слънцето“, така че само с бърза реакция и постоянно доказване на професионализма ви ще предотвратите евентуалните неприятности. Не бъдете консервативни, развивайте се, учете се на нови неща. Тогава конкурентите ви ще се откажат и ще ви оставят на мира.

Освен това контролирайте бдително това, което сте започнали през предните две години и което в момента сте поверили основно на други хора. Без вашите насоки начинанието много скоро ще тръгне към спад, което ще се отрази зле на приходите ви или на психиката ви. Ако обаче продължите да участвате дейно в начинанието, ще увеличите доходите си.

В годината на Коня ще имате напрегнати взаимоотношения със законодателството. Има вероятност срещу вас да бъде започнато съдебно дело заради ваши неправомерни действия. Не разчитайте само на късмета си, спазвайте законите и отбягвайте съмнителните сделки. Това ще ви помогне да се предпазите от глоби, лоша репутация и други проблеми.

Лъв (23 юли – 22 август)



Годината на Коня ще позволи на Лъвовете да се впуснат в нови интересни проекти. Но не всички представители на знака ще се възползват от този шанс – някои ще отделят по-голямо внимание на личния си живот и увлеченията си. Не е изключено да откажете редица предложения, просто за да разполагате със свободно време. Не ви препоръчваме обаче да изпускате шансовете си, тъй като служебните задължения ще ви поддържат в добър тонус, а отпуснатото безделие ще доведе рано или късно до нови загуби.

През втората половина от годината ви очаква съдбовно пътешествие, което значително ще промени мирогледа ви. Най-вероятно ще преразгледате цялата си ценностна система и ще издигнете съзнанието си на ново ниво. Това ще се отрази добре на физическото и психическото ви здраве и ще ви вдъхнови за делови или творчески идеи.

Очаква ви признание на вашите заслуги. Не е изключено да си пробвате силите в ново поприще и дебютът ви да се окаже сполучлив. Но бъдете готови да учите и да посвещавате много усилия и време на успешното развитие на тази нова дейност.

Дева (23 август – 22 септември)



Девите до известна степен са в хармония с Коня, затова идната година ще е успешна за тях. Ще можете да затвърдите позициите си и съществено да забогатеете. Всичко в живота ви ще протича хармонично – плодотворният ви труд, общуването с хората и приятните почивки. Ще разполагате с достатъчно сили и време за всичко. Нещо повече – околните с удоволствие ще ви помагат да реализирате дори най-смелите си проекти и ще ви подкрепят във всичките ви начинания.

2014 г. наистина ще е ваша, така че смело се захващайте със всичко, което ви предложат (в рамките на закона, разбира се). Така ще си създадете стабилна основа и ще си спечелите твърдо положение за години напред. При това обаче не забравяйте роднините си – много от тях ще имат нужда от вашата морална и материална подкрепа. Не им отказвайте, това няма да е във ваш интерес.

През 2014 година ви очакват позитивни промени и в нещо, което сега заема важно място в живота ви. Някои спорни въпроси ще се решат във ваша полза, в което немалка роля ще изиграят вашите роднини и близки.

Везни (23 септември – 22 октомври)



2014 година ще е знакова за Везните. Това, което ви измъчва в момента, ще изчезне от живота ви и това ще ви позволи да се реализирате по-успешно. Освен това ще имате избор дали да останете в онази ниша, която благополучно заемате вече от няколко години, или да се заемете с нещо съвсем ново. Ако сте в настроение за приключения, най-вероятно ще рискувате да започнете всичко „от нулата“.

Годината на Коня ще ви донесе някакъв нов вид доходи, който ще съчетавате успешно с основната насока на дейността си. Това ще ви помогне да увеличите бюджета си и ще изиграе ключова роля във вашия живот и живота на онези, с които пряко сътрудничите. Възможно е да привлечете в тази област свои роднини или хора, с които работите в момента.

Трябва обаче да знаете, че през идната година е най-добре да не напускате мястото, където живеете. Преместването в друг град (или друга страна), а дори и най-обикновените пътувания в чужбина няма да ви донесат радост и полза. В един момент ще усетите лека еуфория от смяната на обстановката, но после ще се сблъскате с неочаквани проблеми и затруднения. Така че по-добре не рискувайте.

Скорпион (23 октомври – 21 ноември)



През 2014 година Скорпионите ще преживеят понижаване на деловата активност и намаляване на доходите. Препоръчваме ви още отсега да си отворите спестовна сметка и да потърсите алтернативен (или допълнителен) източник на приходи. Погрижете се и за деловата си репутация. Избягвайте съмнителни сделки и сътрудничество с неблагонадеждни хора.

Конят може да ви провокира да се впуснете в различни несвоевременни развлечения, които ще се отразят зле на деловата сфера. Ако се преборите с тази негативна тенденция обаче ще получите възможност да влезете в общност, която ще ви подкрепи морално и материално и ще ви помогне да реализирате адекватно вродените си способности.

През идната година очаквайте затруднения в общуването с близките, както и здравословни проблеми. Вашият начин на живот или особеностите на професията ви могат да доведат до възникването на специфично заболяване. Постарайте се да предотвратите това.

Стрелец (22 ноеври – 21 декември)



Стрелците ги очаква успешна и благополучна година. Предстоят ви пътешествия – както служебни пътувания, така и почивки. Това ще ви позволи да изкарате добри пари и да ги похарчите с удоволствие.

Възможно е да смените успешно работното си място или сферата си на работа. Не е изключено някой от клиентите ви или от хората, с които често се срещате по работа, да ви направи добро предложение, което няма да можете да откажете.

Годината на Коня ще внесе промени и в личното ви обкръжение. Най-вероятно това ще е свързано с ново увлечение или домашно животно. Компанията „съмишленици по интереси“ ще ви зарежда неизменно с положителна енергия.

През идната година ще трябва да се грижите за роднините си, а това ще ви сближи с тях, ще ви даде възможност да разрешите старите си конфликти и разногласия. Ще прекарвате повече време с близките си, а дългите задушевни разговори ще ви помогнат да наваксате времето, през което сте били твърде заети, за да общувате с роднините. Проблемите им обаче ще изискват и известни разходи.

Козирог (22 декември – 19 януари)



През идната година Козирозите ще постигнат успех в област, за което все още само се замислят. Най-вероятно ще имате възможност да започнете нов бизнес благодарение на благоприятно стечение на обстоятелствата. Това ще е последният импулс, който ще пребори съмненията ви. Очаква ви затвърждаване на позициите и увеличаване на приходите. Не е изключено в началото повече да влагате, отколкото да получавате, но резултатът ще си заслужава.

Възможно е обаче да срещнете трудности в общуването с околните. Няма да ви е лесно да им представите идеите си и да им обясните защо се впускате в ново начинание, след като всичко ви е наред и без това. Не позволявайте на тези хора да ви объркат, правете, каквото сте решили и помнете, че победителят е винаги прав.

Ако имате нужда от нечия подкрепа, не разчитайте на красноречието си, а си подгответе добре издържана презентация. Това ще ви предпази от грешки на езика и ще ви позволи да представите бизнес-плана си в най-добрата му светлина. През идната година ползвайте не само деловите си качества, но и личния си чар – тогава ще постигнете успех най-бързо.

Водолей (20 януари – 18 февруари)



През 2014 година Водолеите ги очаква постоянна суматоха. Ще имате много нови желания, които ще задоволявате запалено, опитвайки се да успеете всичко и да получите всичко. Не е изключено в един момент да се почувствате изтощени от този маратон, затова преценявайте добре потребностите и възможностите си. Иначе може да си създадете здравословни проблеми и да нарушите работния си график.

Възможни са промени в семейното положение на един от най-близките ви роднини. Това ще ви накара да промените начина си на живот и а заживеете по нови правила (или на друго място). Впрочем това само ще ви зарадва, тъй като ще ви даде възможност да се пробвате в нова роля.

В деловата сфера също ви очакват промени. Ще се наложи да отделяте повече време за онези свои задължения, от които досега успешно сте се „скатавали“. Най-вероятно през идната година ще започнат да ви плащат повече за тях, но при това ще изискват безупречно и навременно изпълнение. Ако този сценарий не ви устройва, просто си потърсете по-непретенциозна работа. В този случай ще трябва два-три месеца да ходите на интервюта.

Риби (19 февруари – 20 март)



Годината на Коня дава отлични перспективи на Рибите. За да ги реализирате обаче ще трябва да задействате някакви скрити резерви – както личностни, така и материални. Не е изключено да ви се наложи да инвестирате спестяванията си в нов бизнес. Впрочем това вложение доста бързо ще ви донесе печалба.

През идната година окончателно ще се простите с нещата, които отдавна са ви омръзнали. Най-вероятно ще се отървете от някаква зависимост или от обременяващи ви задължения. Това обаче ще бъде съпроводено от не особено приятни събития, може би дори психологически срив. В резултат обаче ще получите свободата, която толкова ви липсва.

Очакват ви и големи покупки – на недвижимост, автомобил или пакет акции. Това ще повиши социалния ви статут и ще ви помогне да се приобщите към една нова общност, в която ще бъдете много уважавани. Хората ще се вслушват в мнението ви, което ще ви позволи да удовлетворите скритите си амбиции.