Продължение...

Всички искаме да запазим за дълго спомените от веселите си празници. Но как да го направим? Разбира се като увековечим хубавите си мигове на снимка. Ако искате тази Коледа да си направите наистина страхотни празнични снимки, предлагаме ви няколко идеи.

11. Смяна на ролите

Винаги е забавно да се нарушават правилата! Защо пък винаги татко да е в ролята на Дядо Коледа? Може този път да окичите с брада най-малкия член на семейството, а татко да играе джудженце? А мама може да стане зайче – по празниците можем да си позволим да се поотпуснем и да палуваме.

12. В ретро-стил

Разгледайте снимките на родителите си и своите детски снимки от зимните празници. Постарайте се да пресъздадете атмосферата и стила на тези кадри и да направите свои собствени празнични снимки в ретро-стил.

13. Млад дизайнер

Помолете децата си да нарисуват празнични костюми за вас и съпруга ви. По тези „скици“ ушийте нови тоалети и си направете семейна фотосесия, наподобяваща модно дефиле.

14. Символ на годината

Това е много проста, но забавна идея. Облечете костюми и маски на символа на предстоящата година и се снимайте. Веселите кончета ще бъдат незабравим спомен за празника. Можете пък да си скроите един голям кон, в който да се съберете цялото семейство. Догодина ще се чудите кой е бил главата, а кой задния крак.

15. Карта на желанията


Нека всеки член на семейството си науми желания, които иска да осъществи през новата година. Направете постановъчни снимки на тези мечти и ги подредете в колаж на голямо парче картон. Изображенията на татко, държащ модел на яхта и мама, показваща марковите обувки в каталога, ще ви напомнят през цялата какво искате. Пък с времето можете да добавяте към колажа и нови снимки, на които сте заснели осъществяването на мечтата.

16. Вълшебства

Направете си забавна фотосесия за чудесата, които стават по Коледа и Нова година. Например как си лягате да спите вечерта, а играчките в стаята оживяват, светлинките се палят от само себе си, а под елхата се появяват подаръци! Сутринта цялото семейство ще се порадвате на чудесата, които са станали през нощта.

17. Музикална картичка

Сигурно си имате любима коледна песничка, която ви навява хубави спомени за празника. Направете за нея клип от снимки, като подберете подходящи костюми, изигравате текста на песента или пък имитирате свирене на различни инструменти.

18. Вълшебни светове

Променете жилището си за празниците, създайте във всяка една стая нов интересен свят. Например нека коридорът бъде опасен леден лабиринт, а кухнята – топла и уютна къщичка от сладкиши. Спалнята може да е дома на Дядо Коледа, а банята – обител на русалки. Направете си фотосесия на пътешествието ви в тези вълшебни светове, без да излизате от вкъщи!

19. Семейни тениски

Измислете свой собствен дизайн или смешни надписи и поръчайте еднакви тениски за цялото семейство. Можете да направите и съставно поздравление – например всеки да носи на гърдите си по една дума от фразата „Весела и щастлива Коледа!“.

20. Тайната на обектива

Много проста, но оригинална идея. Изрежете от картон кръг с размера на обектива и направете в него дупка във формата на елха или звезда. Залепете внимателно картона на обектива с тиксо и си направете вълшебни празнични снимки!

Четете още: Прическа за Нова година