Понякога просто не знаем с какво да зарадваме нашите роднини и близки на Коледа.

Какъв подарък да изберем? Ето няколко съвета, които ще направят подаръците ви наистина приятна изненада.

1. Помнете

През годината неведнъж ще ви се случи да чуете възторжени описания на даден продукт – независимо дали става дума за преса за коса или свръхудобен мултиинструмент. Запомнете кой е желаният атрибут и го поднесете като подарък, когато дойдат празниците.

2. Идете на пазар заедно

Ако имате такава възможност, отидете на пазар заедно с човека, на когото смятате да подарите нещо. Обърнете внимание от какво се интересува, които неща намира за красиви и кои не иска и да погледне. Задавайте му „подвеждащи въпроси“ и запомняйте важните детайли от отговорите му. Ако имате човекът дори може сам да се изпусне и да посочи някой предмет, който би искал да притежава.

Четете още: 8 идеи за подарък за шефа


3. Мислете за интересите на човека

Ще улучите подходящ подарък, ако знаете от какво се интересува получателят му, какви са увлеченията му и какво му липсва за тях. Професионални четки за грим, мотоциклетна каска, статив за рисуване, марков спортен екип, комплект тави за печене и т.н. - изберете индивидуално за човек това, от което той има нужда.

4. Представяйте си получателя, докато пазарувате

Когато тръгнете на пазар в търсене на подарък, представете си ясно образа на човека, на когото ще го подарите. Това, което си припомните първо, може да се окаже ключа към правилния избор. Неизменно виждате лицето му, обградено от големи слушалки? Влезте в музикалния магазин и му купете колекция албуми, билет за концерт или стереосистема. Представяте си сестра си все зачетена в някоя книга? Потърсете рийдър-устройства или луксозни издания на любимите й автори.

5. Заложете на изненадата

Ако все още не сте сигурни, че подаръкът ви ще се приеме наистина добре, направете специална изненада на получателя. Например затрупайте го с 50 надути шарени балончета или му направете фото-колаж, на който на всяка снимка държите лист с една дума от поздравителния текст.

Четете още: Направи си сам – 25 идеи за зимните празници


6. Подарете нещо полезно

Обърнете внимание на нещата, които винаги са необходими. На своя приятелка можете да подарите симпатична пижама или комплект чаршафи, на баба си – топли чехли или шал, на мъжа си – стилен пуловер.

7. Внедрете свой таен агент

Можете да помолите свои роднини или приятели да разпитат внимателно получателя какво точно би искал да получи като подарък. Така със сигурност ще получите поне няколко интересни идеи.

Четете още: Направи си сама: Коледна гирлянда с котета