Почти през цялата година брокатените сенки, спирали и очни линии стоят самотни в козметичното шкафче, търпеливо изчакващи Коледа и Нова Година, които с нежен жест им отварят вратичката и ги канят на вълшебно, бляскаво тържество.

Представяме ви урок по бляскав празничен грим, на който ще можете да се насладите благодарение на раздвижените GIF снимки.

Изберете брокатени сенки с нежен бронзов отенък. Неговите топли подтонове отиват на почти всеки тип очи и кожа.

Ако имате кафяви очи, можете да опитате още по-интересен вариант на брокатени сенки, а именно в синьо, зелено и всички ментови нюанси.

Синеоките дами е добре да се придържат към по студени тонове на метални отсенки. Зелените очи обичат нежни момичешки цветове като розово и лилаво.

Едни от най-рядко срещаните цветове очи – лешниковите – могат да бъдат подчертани с почти всеки съществуващ цвят.

С подходяща плътна и широка четка или с пръст нанесете сенките с потупващи движения. Покрийте областта на очната ябълка с плътен слой брокат. Така ще подсилите драматичния характер на грима.

След това издължете линията на окото отново с помощта на блестящите сенки, като с по-тънък слой очертайте котешка извивка навън, в посока слепоочията или акцентирайте върху вътрешния ъгъл на окото за създаване на още по-бляскав поглед.

Подчертайте окото с черен молив и спирала.

Създайте ефект на слънчева целувка по скулите с бронзови перли.

Очертайте устните с мек молив в класическо червено, а след това запълнете устните с матово червено червило.

За по-съвършено нанасяне използвайте четка за червило.

Лично ние бихме предпочели да оставим устните с в по-телесен и нежен цвят, но визията ви е въпрос на личен избор и вкус.