Автор
Woman.bg

Във Франция ще забраняват цветните татуировки

Цветните татуировки скоро ще бъдат забранени във Франция, съобщи президентът на Синдиката на художниците на телесни рисунки, цитиран от БГНЕС.

Правителството ще забрани по-конкретно използването на 59 цвята мастила за татуиране, които са обявени за вредни. "Позовават се на принципа за безопасността на хората, а не забраняват тютюнопушенето, макар че тютюнът е канцерогенен", възмущава се синдикалният лидер Тен-Тен.

"Ако това наистина стане, има опасност ателиетата за татуировки да затворят врати и ще останат да действат само незаконните художници, които работят в домовете си без никакви санитарни предпазни мерки. Освен това те внасят мастилата си от Китай и никой не ги закача", подчерта синдикалният лидер.

Четете още: Временните татуировки - опасни за здравето

"Ако тази забрана наистина бъде въведена, тя ще ощети художниците, защото означава, че ще бъде орязан 90% от бизнеса им, въпреки че нито един клиент досега не се е оплакал от някакви проблеми, свързани с татуировките", посочва пък Грьонуй, секретарка на дамската секция на синдиката.

Според Тен-Тен художниците на татуировки, които наброяват между 3500 и 4000 души, използват пигменти, произведени в чужбина, но разфасовани и продавани във Франция.

Четете още: Звезди с еднакви татуировки