Знаменитата поредица от детски книжки за Дора Изследователката, вече със собствен сайт.

Любознателното момиченце и нейните одухотворени приятели покориха вниманието на милиони малчугани на възраст от 3 до 12 години! Това накара българското издателство "Колибри" да създаде сайт за детска литература, предлагащ освен поредицата за ДОРА и много други детски книги, енциклопедии, помагала, както и литература в помощ на родителите.

Днес Дора владее емоциите на дечицата в Дания, Холандия, Хонг Конг, Франция, Филипините, Германия, Арабския свят, Малайзия, Индонезия, Италия, Израел, Япония, Корея, Тайван, Индия, Македония, Полша, Португалия и още много държави от всички краища на света, а отскоро и в България.



Съдържанието на книжките се основава на едноименната телевизионна поредица, като в света са издадени повече от петстотин заглавия. Те са великолепно илюстрирани и предлагат на децата необятни възможности за четене, забавление и образоване.

На 24 юни 2013 г. в България излязоха първите две заглавия от серията - „Един ден на плажа“ и „Дора на пикник“.

Разказите за славните подвизи на малкия Никола̀ продължават да очароват и малки, и големи - първите се оглеждат в тях, вторите си припомнят детството с умиление. За въздействието на книжките допринасят ефектните карикатури на художника Жан-Жак Семпе.

Другите заглавия които присъстват в сайта са книжките от великолепната серия за Хълцук Кръвожадни Херингски Трети - прочутия викингски герой на Кресида Коуел и „коронованата“ поредица на Вивиан Френч. Принцесите от Клуба на короната не само вярват в красотата на своите желания – те са любопитни и дръзки и умеят да се веселят на воля.

Невероятен и вълнуващ свят – находище на научни факти, занимателни игри и пълноцветни чудеса, поместени в албумите и енциклопедиите на Larousse - са други интересни заглавия в сайта.



За родителите има световни бестселъри, подходящи за настолни книги, чиято тематика е фокусирана върху предизвикателствата на възпитанието и грижите за подрастващите и тийнейджърите. Имена като Стив Бидълф, д-р Томас Гордън, Франсоаз Долто, Мириам Сежер и д-р Фицхю Додсън са чест за всяка специализирана библиотека.

Естествено в каталога на сайта може да намерите още страхотните сборници с едни от най-обичаните детски приказки, забавни пъзели, тетрадки за оцветяване за малчугани на различна възраст и други занимателни книги на издателството.

Страницата предлага на читателите и възможност да се абонират за бюлетина на издателството и да получат ВИП карта за 25 % намаление от изданията на издателството, валидно за всички жанрове и поредици.