Автор
Woman.bg

Жена, която никога не е яла плодове и зеленчуци

Всеки знае, че редовната консумация на плодове и зеленчуци може да има само положителен ефект върху здравето и организма, но една млада жена е готова да опровергае твърдението, че не можем без тези важни съставки от диетата ни, пише obekti.bg.

Фей Кемпбъл от Съфолк, Великобритания обожава бързата и нездравословна храна и яде само такава вече цели 16 години.

Докато повечето жени навярно биха развили сериозни проблеми с килограмите, ако се придържат към този хранителен режим, Фей е съвсем нормална на външен вид и тежи 62 килограма.

Тя не само отбягва плодове и зеленчуци, но дори не иска да си помисли за тях, тъй като от това буквално й се повръща.

"От мисълта да ям каквито и да било плодове и зеленчуци ми се гади", обяснява англичанката. От двете тя е с една идея по-толерантна към плодове, стига да са под формата на сокове и безалкохолни напитки. Лишена от плодове и зеленчуци и съответните ястия, които се приготвят от тях, диетата на Фей се състои най-вече от чипс, пица, препечени филийки, чийзбургери и всякакъв друг тип бърза храна, каквато може да си представите.

"Когато майка ми готви ястие със задушни зеленчуци, буквално трябва да отида в другата стая, защото не мога да търпя миризмата", продължава младата жена, която обикновено вечеря пица докато семейството й се храни с готвено.

Фей развива този странен хранителен навик, когато е на 15 години, но още като бебе е доста претенциозна що се отнася до това какво яде. Когато все пак отишла на лекар, там била диагностицирана с гастроезофагеален рефлукс - хранително разстройство, което засяга пръстена на мускула между езофагуса (хранопровод) и стомаха. Много хора, включително и бременните жени, страдат от киселини в стомаха. Рефлукс означава обратен поток, така че гастроезофагеалният рефлукс представлява връщане на съдържанието от стомаха обратно в езофагуса.

Днес Фей Кемпбъл е приела състоянието си и не се тревожи прекалено. Дори не й се налага да ходи на фитнес, за да поддържа форма въпреки нестандартния хранителен режим. Преди да стане обект на завистливи коментари, младата жена признава, че би искала да се храни като всички други хора, "но това очевидно няма да стане скоро".