Ако не си падате по закуска с бъркани яйца или препечени филийки с кашкавал и сирене то защо не пробвате да хапвате по една пълна купа с вкусна зърнена закуска сутрин.

За тези които искат да отслабнат, да живеят по-дълъг здравословен живот, да имат енергия за дейностите си цял ден или за онези, които искат да свикнат да закусват отново след много години прекъсване, зърнената закуска е идеалното решение.

А ето и какви са предимствата на зърнената закуска:


Зърнените закуски предпазват здравето ви

Изследване показва, че с всяка допълнителна порция пълнозърнеста закуска, вие намалявате опасността от сърдечна недостатъчност със 7%.

Можете да съхранявате зърнените закуски дълъг период от време и да ги използвате за бърза закуска

На работа можете да съхранявате малки кутии от тях, когато нямате възможност да закусвате у дома. Ако на работа имате мляко, можете да изядете пропуснатата закуска. Можете да задоволите и следобедния си глад, като дъвчете зърнени закуски вместо чипс.

Намалявате възможността да напълнеете

Доста изследвания сочат, че хора с наднормено тегло, които са на диета, съдържаща пълнозърнести закуски, губят много повече тегло, от онези, които не включват зърнени закуски в хранителния си режим.

Никога няма да ви омръзнат

През последните години производителите създадоха много различни комбинации зърнени закуски. Пазарът е пълен с нови компании, които искат да разработят свои марки с разнообразие от различни смесици и вкусове.

Така доставяте на тялото си необходимия калций от мляко

Със сутрешното ядене можете да си набавите почти една трета от препоръчителния размер калций на ден.

Четете още: Кивито е най-полезно!