Автор
Woman.bg

Божинов забрани да се говори за него в ''Горещо''

Страстите около предстоящия брой на предаването "Горещо", в което Венета Райкова е взела интервю от набедената за любовница на Валери Божинов Моника Валериева, се нажежиха.

От продуцентската компания на предаването разпространиха писмо до медиите, в което споделят, че Валери Божинов е направил опит да забрани на Венета Райкова да излъчи интервюто. "Едро момче с дебели златни ланци донесе “на ръка” в офиса на предаването ни запечатан плик. Беше странен “куриер”. Такъв идваше за пръв път. В плика имаше писмо. Странно писмо. Такова получавахме за пръв път. В резюме – в нотариално заверен текст Валери Божинов (футболист) забранява да се споменава името му и да сеговори за него в предаването “Горещо” - споделят от "Телеман".

В писмото Божинов пише: "Узнах, че в подготвеното за излъчване предаване се използва моето име и се съдържат кадри с моя образ, както и се твърдят факти, които засягат пряко личния и интимния ми живот и семейните ми отношения. С настоящето писмо ви уведомявам за ИЗРИЧНОТО СИ НЕСЪГЛАСИЕ моето име и образ да бъдат използвани във връзка с предаването, в това, както и във всяко следващо предаване. Считам това за мое конституционно право, установено в чл. 32 от Конституцията на РБ и чл. 8 от Европейската конвенция за правата на човека, съгласно които личният живот на гражданите е неприкосновен и всеки има право на защита срещу незаконна намеса в личния и семейния му живот и срещу посегателството върху неговата чест, достойнство и добро име."

По-нататък в писмото Божинов споменава, че несъобразяването на предаването с неговото изрично изразено несъгласие ще го принуди да търси правата си по съдебен път.

Четете още: Николета и Венета в битка за рейтинг: Какво ще предложат?

"Уважаеми колеги, за последните 20 години много неща са спорни. Но свободата на изразяване, свободата да питаш и свободата да ти отговарят или простичко казано – свободата на словото – е едно от безспорните. Е, на нас и това право ни оспориха. Не се оплакваме – просто информираме. А интервюто с Моника Валериева можете да гледате тази събота, 26.10.2013, от 22:50 часа" - категорични са от екипа на "Горещо".

Преди броени седмици Моника Валериева призна, че се чувства жертва на Валери и Николета. Миналата седмица пък Божинов гостува в предаването на жена си, където бе интервюиран от Азис за личния си живот.

Четете още: Валери лее крокодилски сълзи за Николета