"Смятам да си взема малко по-дълга почивка след Турнира на шампионките и да осмисля представянето си", каза Цветана Пиронкова, предаде репортер на БГНЕС.

Цвети даде пресконференция преди началото на Турнира на шампионките, където коментира настоящата си позиция в световната ранглиста, както и бъдещите си планове за подготовка.

"Ясно ми е, че падам в ранглистата, но това не ме притеснява. Дори и да се налага да играя квалификации, имам опит в това и не ме плаши. Приемам това като нещо нормално. Не мога да кажа, че съм доволна от сезона си до момента, тъй като повечето турнири, които изиграх завършиха със загуби още в началото. Такива моменти има в кариерата на всеки един спортист. Бях много мотивирана в началото на годината. Имах и няколко силни турнира, които са добрите ми постижения този сезон. Не искам да се оправдавам, но си имам причини за слабото представяне. Осъзнавам причините и работя върху това да ги отстраня. Не съм тренирала през живота си толкова много, колкото миналата година след Турнира на шампионките. Тогава излязох от много добър сезон и прецених, че е моментът да натисна. Не се получи, но за мен няма драма и продължавам напред. Опитвам се да се отпусна и да си направя равносметка за годината. След Турнира на шампионките ще си дам малко по-дълга почивка, за да осмисля нещата. И след това ще реша кой ще е следващият ми турнир и как ще продължа", каза Пиронкова.

По повод предстоящото състезание в София пловдивчанката каза: "Не мога да определя кой ще е най-трудния ми съперник на Турнира на шампионките. Всички са в топ 20 и са в най-добрата си форма. Много ме мотивира родната публика, въпреки че има напрежение, когато играеш пред свои".

Цвети не пропусна да коментира и постижението на първата ракета на България Григор Димитров, като поздрави хасковлията с успеха и му пожела до края на годината да влезе в топ 20.

"Постижението на Григор е уникално. Той за пореден път доказа, че е на много високо ниво и се бори равностойно с най-големите имена. Пожелавам му това да е само началото и до края на годината да влезе в топ 20. Григор си сменя треньорите доста често и не мисля, че това е причината да спечели", каза още Пиронкова.