Точно преди Меркурий да бие задна скорост, в навечерието на тази планетарна смяна на предавките, излъчиха по Тв филма „Дежа Вю” с Д. Уошингтън. Сигурно са го въртели десетки пъти по различните канали, но тази вечер едва ли беше случайно. За тези, които не са гледали филма, става дума за специален агент, който се връща в миналото, за да предотврати терористичен атентат, който отнема много човешки животи. През цялото време, докато агентът пребиваваше в миналата перспектива и действаше от там, той стриктно следеше дали има промяна в детайлите, указващи, че събитията се променят. Най-обезверяващите за него моменти бяха откритията, че миналото не се е помръднало и следва същата треактория. Въпреки всичко, той не се отказваше да опитва и в последна сметка успя да промени събитията. В следствие на това вмешателство атентатът придоби съвсем друг облик.

Та, защо ми се стори интересно, че часове преди Меркурий да навлезе в последната си ретроградна фаза за годината, излъчиха отново този филм? Ето какво е посланието според астролозите на астрономическото събитие: Ретроградният Меркурий от 21 октомври до 10 ноември е в знака Скорпион, което е възможно най-дълбокото потъване на бога с крилатите сандали – чак до долната земя. Той ще ни донесе послания от позабравени емоционални пластове на съществото ни, ще поразбута душевните болежки, ще ни срещне с нашите сенчести части.По време на ретро Меркурий в Скорпион в живота ни се завръщат хора и познанства, отдвана смятани за забравени. Сега обаче се оказва, че нищо не е забравено и никой не е забравен. Отново ще бъдем изправени пред уж отминали предизвикателства във взаимоотношения, оставили белези по душите ни. Отново ще се наложи да си докажем, че онзи урок сме го научили. Дали? Какво още имаме да разчоплим, дезинфекцираме, превържем?"(by М. Вълканова)

За всички е ясно, че не можем да променяме миналото според физичните закони (поне към момента). Какво можем да направим, все пак, от позиция на сегашните си човешки разбирания и възможности? За жалост с днешна дата няма да успеем да се телепортираме в миналото и да го коригириме директно. Когато героят на Д. Уошингтън влиза в машината на времето, ученият, който подготвя телепортацията, му казва: „Ще се видим вчера”. Ретроградният скорпионски Меркурий ще отправи същия поздрав към всеки един от нас. Вероятно ще бъдем сблъскани и изправени пред хора, събития и ситуации от собственото си минало, както очакват астрологичните прогнози. Ако тогава отново бъдем въвлечени емоционално и позволим да бъдем потопени от неговата призрачна сила, ако го разшифроваме по стария начин, значи не сме променили нищо в себе си, не сме се научили от това минало... не сме израснали и не сме извлекли необходимите изводи, уроци и прозрения. Защото не можем да променим миналото буквално, но сме в състояние да променим нагласата си намирайки нов смисъла в това, което някога е било. Ние хората сме способни да променяме миналото (респективно и бъдещето), единствено когато му придадем различен смисъл, като го разгледаме и от други ъгли.

Така че, когато утре Меркурий погледне към вас и ви помаха за поздарв с репликата „Ще се видим вчера”, разчетете следното послание: "От това как разбираш и осмисляш своето вчера, зависи твоето утре." Докато човечеството все още не е измислило машина на времето и телепортацията, единствената форма чрез която ще ни се отдава да влияем на миналото и бъдещето, е начинът ни на мислене - СЕГА.

Тук можете да прочетете цялата прогноза за ретро Меркурий:

http://www.svoizbor.com/2013/10/the-last-retro-mercury-for-this-year/