Автор
Woman.bg

Черният шоколад засилва желанието за секс

Какаовото блаженство увеличава сексуалното блаженство при 78% от жените, които признават, че ядат черен шоколад, за да се настроят за любов.

Проучването, проведено от водещ сайт за запознанства в Обединеното кралство, показва, че шоколадът, освен радост за душата, може да ни донесе и допълнителни ползи. Ефектът върху сексуалния живот се дължи на аминокиселината L - аргинин, която усилва желанието за интимност и при двата пола. Тя действа, като насърчава притока на кръв към половите органи, което обяснява защо на Свети Валентин се подаряват шоколади и кутии с бонбони.

Четете още: И отново... Нина Добрев е сама

78% от жените казват, че тъмният шоколад засилва апетита им за секс. Но 48% заявяват, че биха отблъснали един мъж, ако той се опита да ги съблазни с евтин млечен шоколад.

"Да, шоколадът ни дава настроение, но само висококачественият тъмен шоколад. Има нещо възбуждащо от начина, по който се топи в устата", споделя една от анкетираните Сали, която е на 47 години.

Според нея и останалите 4000 участнички в проучването не всички шоколади действат по този начин върху либидото, пише БГНЕС.

Четете още: Колбасите намаляват мъжката потентност