Когато стане дума за бял интериор веднага се сещаме за красота, изисканост, лукс и просторност.

Бялото не е липса на цвят, точно обратното – съдържа всички останали цветове в себе си. Епохите в дизайна следват една след друга и старите стилове се прераждат с нова сила, но бялото остава модерно през всички тях.

Бялото носи усещане за чистота, за нещо ново, недокоснато, неупотребено и същевременно създава силна оптическа илюзия за увеличен обем, тъй като допуска светлината да проникне във всяко ъгълче.

При интериорен дизайн в бяло акцентът автоматично пада върху осветлението, формите на дизайна, текстурата на материалите, подредбата на обектите и контраста. Всеки малък на пръв поглед незабележим детайл се превръща в център на вниманието, затова внимавайте да не прекалите с ненужните вещи и неподходящо подбраните цветове и материи.

Една от причината то да се избягва е трудната му поддръжка, но богатството от варианти, които то предполага и комбинацията с други по-ярки и пастелни цветове, го поставя може би на първото ни, любимо място!

Белият цвят винаги е бил сред фаворитите на интериорните дизайнери. И то не просто бяло, а всички негови оттенъци в различни комбинации. Фенове сме на бялото, а вие?

Четете още: Топъл и приветлив дом