Валери Божинов спаси човешки живот вчера към 8 часа вечерта. Доскорошният национал се прояви като герой в столичния хипермаркет "Фантастико" в близост до комлекса, в който живеят семейство Божинови.

По време на пазаруването им за вечеря, Валери, придружаван от Николета Лозанова и дъщеря им Никол, чули писък на малко момиченце и за ужас видели, че бащата лежи неподвижен на земята.

"Потърпевшият се задушаваше, тялото му изстиваше, а погледът му блуждаеше във всички посоки, като видимо почти бе загубил съзнание", разказва очевидец на случката.

Четете още: На кого отива повече: Валери или Джош

Божинов се намесил светкавично като понечил да извади езика на мъжа от гърлото му. Той обаче го хапел с всичка сила. На помощ на Валери се притекла жена от персонала на магазина. Той сложил анцуга на националния отбор, с който бил облечен, под главата на почти издъхващия човек, за да я повдигне и да продължи със спасителните опити.

Жената напъхала запалката в устата му, за да я държи отворена и Божинов успял да му извади езика. След неумоверните усилия на Валери да върне мъжа от другия свят, малко по малко той започнал да се съвзема.

След това мъжът бил отведен с линейка, която закъсняла повече от 30 минути, които щели да са фатални, ако не е била адекватната намеса на Валери и служителката на хипермаркета.

Валери е изключително щастлив, че е бил на точното място в точния момент и е реагирал светкавично. "Легнах си спокоен и удовлетворен, че в този ден съм направил поне едно добро дело - спасих човешки живот."

Четете още: Валери показа спящата си принцеса



Източник: lifestyle.bg