Автор
Woman.bg

Любовна история: Венсан Касел и Моника Белучи

Любовната история на Моника Белучи и Венсан Касел приключи официално на 26 август 2013 г. - в деня, в който прессекретарят на актрисата съобщи за развода на звездната двойка.

Белучи и Касел бяха заедно цели 17 години, 12 от които бяха женени.

Нека си припомним най-ярките моменти от съвместния им живот, подобен на холивудски сценарий.

Как са се запознали?

Колкото и банално да звучи това, Моника и Венсан се запознали на снимачната площадка на филма „Апартаментът“.

През 1996 г. Белучи била все още неопитна актриса, докато Касел вече бил почут актьор с имидж на „лошо момче“.

За началото на връзката им има редица слухове. Според някои двамата най-романтично се влюбили „от пръв поглед“... Но ние сме по-склонни да вярваме на самите Моника и Венсан, които единодушно твърдят, че от пръв поглед изпитали неприязън един към друг. Касел смятал Белучи за „поредната манекенка, опитваща се да пробие в киното с помощта на гърдите си“. Моника пък решила, че Венсан е високомерен и надут. Въпреки това любовната история, заложена в сценария на „Апартаментът“, променила мнението на актьорите. Две-три целувки пред камерата били достатъчни, за да се превърне антипатията в симпатия.

Кога започнала връзката им?

Двамата изиграли любовници в киното, но не се решили веднага да се сближат. По-късно Белучи признава, че Касел не й изглеждал достоен кандидат: „Това не беше любов от пръв поглед. Да, Венсан ми се стори привлекателен, но не се чувствах сигурна с него, не можех да разчитам на него“.

Притеснявайки се от вятърничавостта на френския актьор, Моника решила да не си навлича беля на главата и да не хлътва по него. От самото начало обрисувала ясно границите – той си има неговия живот, а тя – своя. Венсан не бил свикнал с подобно отношение и бил меко казано обезкуражен. Но му се наложило да се подчини на това решение – той все така живеел в Париж, а тя – в Лондон или Рим. Не можело да става и дума за сериозна връзка при тази любов от разстояние. Касел обаче предлагал все нови и нови роли на Белучи във френското кино, затвърждавайки професионалните й позиции и натрупвайки завидно портфолио от съвместни проекти с нея.

Как се оженили двамата?

Венсан усилено убеждавал Моника да приеме ръката и сърцето му в продължение на близо три години, но свободолюбивата и горда италианка била непреклонна. Изобщо не искала да се омъжва. Размислила, чак когато Венсан пострадал при пътна злополука. „В един момент си помислих, че е по-логично да бъда вдовица, отколкото бивша любовница. Освен това черното отива на всички жени повече от всеки друг цвят“, завява по-късно Белучи.

Актрисата оправдава лекомисленото си отношение към брака с фатализма си: „Понякога ми се струва, че не ние избираме хората, с които да свържем живота си. Тези връзки просто ни се случват. И никога не знаеш колко ще продължат. И аз нямах представа колко ще трае тази връзка“.

Показателно е, че малко след сватбата двамата актьори се върнали всеки в своя дом – Венсан в Париж, а Моника в Рим. Любовта от разстояние вече им била станала навик.

„Аз смятам Италия за свой дом, но за Венсан е важно да прекарваме достатъчно време във Франция. Понякога успяваме да живеем заедно, като нормално семейство. Но през повечето време си оставаме пътуващи актьори – ту аз имам снимки, ту Венсан. Но заради децата си се опитваме да нагласим така своя график, че един от нас да е винаги с тях. Разбира се би било прекрасно да работим заедно. Но не през цялото време“, признава Белучи.

Как протича бракът им?

Съвместният им живот трудно може да се нарече безоблачен. Ревнивият Венсан се побърквал от съобщенията на журналистите, които обвинявали Маника във връзки с едва ли не всеки втори холивудски актьор.

Приписвали й любовни забежки с Джордж Клуни, Жерар Депрдьо и Брус Уилис, а тя не правила никакви опити да опровергае тези слухове.

Нещо повече – в многобройни интервюта актрисата само подгрявала интереса към личния си живот.

„Смятам, че е противоестествено човек да има само един партньор. Всички си сменяме любовниците, просто обикновено предпочитаме да си мълчим за това“, заявила тя. Нищо чудно, че Венсан също започнал да дава поводи за ревност. Впрочем Моника оставала равнодушна към слуховете относно негови забежки с манекенки и актриси (сред които и Дженифър Анистън) и ясно казвала на журналистите, че това не я интересува.

Четете още: Моника Белучи и Венсан Касел се разделят

Би било нелогично да очакваме тази толкова странна двойка бързо да продължи рода. И наистина първото дете на Касел и Белучи се ражда чак през 2004 г.. Дотогава Моника игнорирала всички молби на Венсан да си направят дете. По-късно тя споделя, че раждането на първата й дъщеричка променило живота й.

„Аз не бързах да стана майка. Родих първата си дъщеря на 39, а втората – на 45. Просто не бях готова за майчинството на по-млади години. Не бях готова да жертвам себе си, да се посветя на децата. Да, бях погълната от себе си и Венсан. Но когато родих и започнах да кърмя, почувствах, че искам да посветя на това малко същество колкото може повече време, сили и любов“.

Второто дете на Касел и Белучи се ражда през 2010 г., всички очакват то да укрепи още повече връзката между родителите.

„Децата много промениха връзката ми с Венсан. И то към по-добро. Отнасяме се с разбиране към това, че не можем да се виждаме често. Все пак работата си е работа, ние пътуваме много, водим почти номадски начин на живот“, казва Моника и феновете й вярват безрезервно. Затова след дългите години брак и раждането на две деца новината за развода на двойката шокира всички.

Как двамата преживяват филма „Необратимо“?

Филмът „Необратимо“ (в който героинята на Белучи умира, след като бива изнасилена в подлез) се очаква да стане финален акорд във връзката между Венсан и Моника... или така поне твърдят критиците.

Имат основания да смятат така – през 2001 г. след участие в откровения филм „Широко затворени очи“ се развежда „златната двойка“ на Холивуд Том Круз и Никол Кидман. В пресата плъзват редица слухове, че именно работата по филма е разрушила този брак. Никол отрича това, но никой не й вярва.

И ето, само две години след „развода на века“ на големия екран излиза филмът „Необратимо“, съдържащ сцени на секс и насилие. Как понасят снимките и последвалите прожекции Венсан и Моника? Леко! „Знаех със сигурност, че жена ми е мъжко момиче. Има достатъчно смелост, за да изиграе тази роля!“, заявява Касел. И наистина Белучи остава невъзмутима. Веднага след заснемане на скандалната сцена с изнасилването тя заминава на почивка с мъжа си и двамата си правят една незабравима ваканция.



Защо се развеждат?

Все така никой не знае защо Венсан и Моника са решили да се разведат. И двамата отказват да коментират неприятната новина за раздялата си. Знае се, че за 17-те години съвместен живот те неведнъж са се замисляли за развод, но всеки път са успявали да спасят връзката си.

Четете още: Моника Белучи изневерявала на Венсан Касел