Историческа къща близо до пристанището на Сидни може да се превърне в най-скъпия имот в Австралия, тъй като потенциалната й продажна цена е 100 млн. австралийски долара /94,3 млн. щатски долара/.

Семейство Феърфакс, което по-рано притежаваше в. "Сидни морнинг хералд", обяви за продан имението "Илейн", от което се открива прекрасен поглед към пристанището на Сидни и се намира в елитния квартал на града Пойн Пайпър.

Четете още: Най-красивата дървена колиба

Кен Джейкъбс от Кристи`с интернешънъл отказва да назове продажната цена на къщата, която е със седем спални, бален салон и тенис корт.

Имотът е няколко пъти по-голям от "Алтона", друго бижу в Понт Пайпър, който беше продаден през май за 50 млн. щатски долара.

Според непотвърдена информация купувачът е бил китайски бизнесмен. Консултанти по продажбата на недвижими имоти оценяват "Илейн" между 90 и 112 млн. долара.

Най-скъпо продаденият досега имот в Австралия е изглеждаща като дворец уникална къща в столицата на Западна Австралия Пърт, за която купувачът брои през 2009 г. 57,5 млн. долара.

Четете още: Домовете на модните блогърки – Втора част