Продуктите

1 връзка див лук
200 гр. смесени малки и големи скариди
100 гр. черен ориз
1 дребен лук
1 чаша бяло вино
1 тиквичка
зехтин

Приготвяне

Пригответе черния ориз със скаридите и тиквичките. Оставете ориза да ври за около 18/20 минути в обилно количество солена вода.

Междувременно нарежете дребния лук и го сложете да се задуши в 4 лъжици зехтин. Нарежете тиквичките на малки кубчета, след като сте ги измили, и ги сложете в тиган. Оставете да заври за няколко минути, добавете скаридите, без да ги размразявате. Нека поври още няколко минути, след което залейте в бялото вино. Изцедете черния ориз и го сложете да се запържи, като добавите бялото вино и няколко минути преди да махнете ориза от котлона добавете малките лукчета, нарязани на ситно.

Сервирайте черния ориз със скаридите и тиквичките топъл, подправен с малко олио.