Филмът "The Great Gatsby", като вдъхновение за сватбена тематика

Счита се, че 20-те на миналия век са златните години на джаза и чарлстона, които се считат за провокативни и неприлични за времето си. За първи път в историята женски рокли се скъсяват над глезена и дамите са все по-късо подстригани.

През 1920 Коко Шанел лансира и модата на "почерняването". Филмът "The Great Gatsby" илюстрира точно този буен и разюзден период на 20-те, в който луксът и нищетата са в постоянен сблъсък. Гледайки го може да се насладите на богатите цветове, лъскави нюанси и още куп изобилия от разкош.

В тази статия ще се пренесем в бляскавия свят на онези години и ще покажем няколко идеи за направата на сватбена тематика в стил "Гетсби".

Кой може да устои на булка облечена в перли, художествени материи и обилно количество естествена коприна в съчетание с безупречно бяла кожа, ретро вълни в косите и перфектни червени устни?

В тази фотосесия ще видите богат набор от вдъхновения за младоженци, които планират да подчинят сватбеното си тържество на стила от 1920 година. Някои от примерите за това са прекрасните ретро булчински рокли, правени по поръчка, обувките украсени с пера, изключителните бижута и аксесоари за коса, както и сватбена торта със златни мотиви, изцяло в духа на ретро стила.

Булчинските букети са отново блестящи, красиви и забележителни. Изработени са ръчно със старинни брошки и цветя от плат, като тези, които вече показахме в една от предишните ни статии.....

Невъзможно е сватбената индустрия да бъде пощадена и да не се поддаде на влиянието на този така романтичен и провокативен период, олицетворен във филма "Великият Гетсби". Той изцяло капсулира вечния блясък и изисканост, така че никак не е чудно това, че булките намират тази ера за толкова съблазнителна и подходяща за техния сватбен ден.

Цветовата тоналност в нашите предложения се състои предимно от неутрална палитра от слонова кост, шампанско, лилаво, розово и прасковен руж, акцентирани със златно. Всичко това е съчетано с много блясък и кристал.

Тортата е един изключително важен елемент във всяка една сватба. В случая ние предлагаме стъпаловидна с блестящи златни цветове, към които са добавени бели пера и прасковени рози, които допълват изцяло стила "Гетсби" и крещящо се открояват с тяхното художествено величие.

Украсата на масата се състои от дантелена бяла покривка, кристални и сребристи свещници, които са смело декорирани с цветя-рози и хиперикум, както и позлатени листа, поръсени с перли и камъни. Свещите са в цвят екрю и шампанско, а на местата за гостите са поставени сет от старинен френски сервиз, декориран с пера. Акцентът в декора на масите са лъскавите старинни рамки за снимки, които може да видите. На тях може да се напише закачлив надпис, номера на масата или просто имената на гостите. Подаръците за гостите са в блестящо златиста кутийка, украсена с дантела, пера и кристал.

Шаферските букети са комбинация от прасковени лалета с пепелно розов астилбе. Булчинския букет за хвърляне от естествени цветя е направен от рози, карамфили и хиперикум, като е художествено обвит в здрава сребриста тел.

Черешката на тортата са обувките, които разбира се, отново са поръчкови - декорирани с перли, кристали и бели пера.

Надяваме се с тази статия да сме вдъхновили всички булки, които харесват ретро стила и филма "The Great Gatsby". Определено това е модна тенденция, завладяла целия свят в настоящия момент. Ние определено сме пристрастени към този стил най-вече заради съчетанието на дързостта и блясъка с романтичните нотки на 20-те години на миналия век. Очакваме с нетърпение младоженците, които ще ни се доверят да творим в тази посока.

За още интересни идеи и съвети посетете сайта на Сватбена агенция Royal Style Weddings