Ако трябва да проследим началото на появата на кюлотите, със сигурност ще се върнем векове назад, в далечното столетие на 18 век, когато мъжете от богатите съсловия са носили кюлоти - къси точно до под коляното панталони, тип брич, с дълги чорапи. Дългият панталон е бил дреха, носена от мъжете от ниските прослойки на обществото.

Прескачайки няколко столетия напред ще се озовем в 60-те години на миналия век, когато модната тенденция на кюлотите се завръща – този път в гардероба на жените.

Кюлотите, които съвременната мода наследява от 60-те са елегантни панталони с А-образна кройка, които стигат най-много до педя под коленете.

Разновидностите в кройките на панталоните могат да предложат и така популярните от детството ни (считайте 80-те) поли-панталон.

Една от най-стилните жени в световния шоу бизнес – Виктория Бекъм, е една от гордите възродителки на модата на кюлотите. Тя представи модели в своята последна колекция, която светът видя по време на Седмица на модата в Ню Йорк.

Оттогава дизайнерката не спира да акцентира върху елегантния модел панталони, които много скоро очакваме да съчетае и с чифт високи ботуши.

Бихте ли заложили на този стил през есента?