Детската количка безспорно е една от най-важните и най-големите покупки, свързани с появата на нов член в семейството.

През последните години производителите правят всичко възможно да предложат голям избор на родителите и да ги улеснят максимално в решението.

За съжаление, обаче разнообразието не винаги означава бърз и правилен избор. Особено, когато количката трябва да отговаря едновременно на три важни условия – да бъде удобна за бебето, за майката и разбира се, за таткото, който ще има отговорната задача да намира място в колата за всички вещи и аксесоари на малкия човек.

Разберете върху кои други важни неща трябва да обърнете внимание при покупката на детска количка ето ТУК!!!

Как да са доволни всички

Удовлетворяването на тези три условия често е комбинация от противоречащи си в определена степен критерии. Да бъде широка, но да се побира във всеки асансьор, с по-големи гуми и амортисьори, за да вози меко и да преодолява всички дупки и счупени плочки по пътя, но да бъде лека и не на последно място - в сгънато положение да заема възможно най-малко място. Към всичко това не трябва да забравяме да прибавим и фактора цена. За какво е добре да внимаваме, когато се лутаме в търсенето на баланса качество-цена-удобство?

Скъпото не винаги е най-добро

Дори да не ви се е наложило все още да купувате детска количка, със сигурност са ви направили впечатление возилата с доста нестандартни и аеродинамични форми. Това са количките от най-висок клас, които залагат на интересен дизайн, вероятно и на качество, но за съжаление, често пропускат практичността и удобството не само за майката, но и за детето. Затова не се изненадвайте, ако се натъкнете на количка, която въпреки стряскащата цена от няколко хиляди лева, е с летен кош с изцяло излята от пластмаса основа и невъзможност детето да бъде поставено в пълно легнало положение,а кошът за багаж всъщност прилича повече на чанта за лаптоп, отколкото на широко място, в което се държат бурканчета, шишета, памперси и дрехи. Или пък на такава, чиито предни колела са на по-малко разстояние едно от друго от задните и преминаването по металните лайсни във всеки подлез се превръща в задача с повишена трудност.