С настъпването на септември месец усещаме и идването на ранната есен.

Това е един от сезоните, в който прекрасната природа ни кара да се възхитим на лудото втурване на меките цветове и техните нюанси. Падащите листа от дърветата, жълтите слънчогледи, оранжевите тикви и шипки ни напомнят за цветовете и материалите, които може да се използват за есенна декорация на сватбата.

Когато се подчинява темата на сватбата на есенния сезон, едни от най-чаровните нотки за декориране на всеки един елемент от тържеството са тези, с които природата може да услужи. Често, когато правим декорации за този сезон на годината вмъкваме измежду красивите класически рози няколко стръка шипки например. Както може да се види на снимките, за съответната декорация са използвани кремави, оранжеви, жълти, екрю рози и орхидеи, както и червено-оранжеви калии, които могат да бъдат намерени по това време на годината. Като акцент са поставени и шипки в оранжево. Покривките, платнените салфетки и чиниите са отново в топли цветове и нюанси, а свещниците, столовете и чашите са в златисто и сребристо , което придава шикозен завършен вид на декора.

Друго цветово съчетаване подходящо за есента е няколко нюанса на сиво с тревисто или камуфлажно зелено с лек акцент кремаво или екрю. Както можете да видите на снимките сме предложили няколко модела калъфи за столове в сиво, които отлично се преплитат със свещниците и пръстените за салфетки в сребристо. Покривката е нежно съчетана със светло бежаво, за да е отново в унисон с природата, а в цветната аранжировка присъстват астилбе, мак и класическата роза.

Възможно е да се придаде артистичен есенен стил на сватбата също, като бъдат използвани тикви, ябълки, круши, както и паднали листа от дървета. Те биха подхождали идеално на вашата тематика и цветова гама. Например, малка тиква, на която да се напише номера на масата, след което се поставя такава на всяка една маса за гости. Друг вариант е да се издълбае голяма тиква, в която да се постави малка ваза с вода, а вътре естествени цветя. Винаги би било подходящо да се декорира такъв тип аранжировка с няколко малки шишарки. Така например вместо във вазата да се поставят цветя, може да се съчетаят малки тикви, шишарки, есенни листа, сушени портокали или лимони и малко зеленина и да се оформят като букет. Много подходящо е на масата да има поднесени ябълки и круши, които независимо дали са печени или не биха допълнили есенната стилистика.

Друго предложение за декор с такава тема е да се изработят букети от рози, за изработката, на които са използвани дървесни листа. Така готовата вече аранжировка се поставя във вазите на всяка една маса. Този процес е изключително труден и отнема много време, но за сметка на това ще имате ръчно изработена есенна украса, която със сигурност ще впечатли вашите гости.

На нашия пазар от няколко години се продават кошници от шишарки, които се плетат ръчно. Трудни са за намиране, но ако успеете да се снабдите с такива, може да се поставят в центъра на масите и вътре да се подредят цветята или избраната аранжировка. Отстрани може да се декорира със свещи, в които има вградени или вързани с коноп есенни листа.

По същия начин може да се използват и ратанови кошници и топки, в които да се вплетат различни видове сухи растения като например житния клас, или да се напълнят с ябълки, круши и цветя.

Искате да придадете малко шик на този декор, вдъхновен от природата? Поставете малко дантела върху ратана, вържете панделка около кошницата, и украсата от естествени материали ще заприлича на романтичен прованс.

Ако пък съчетанието на истински плодове ви се вижда прахосване на материал, по магазините има изкуствени такива, с които може да декорирате стъклените вази. Гроздето също е изключително подходящо за това време на годината и използването му с подходящите по цвят круши и ябълки например ще направи декора на тържеството да изглежда сякаш току що сте събрали есенните плодове от двора и сте ги сложили на масата.

По същия начин може да се допълнят и сватбените покани. Вземете готовата покана и едно есенно листо, изрежете сърце по средата на листото и го завържете с коноп за картонената покана. Така освен, че ще съчетаете тематиката на сватбата, ще имате и уникални покани, а вашите гости със сигурност ще останат впечатлени от нестандартната идея.

Така например може да се експериментира и с булчинския букет и бутониерите. На мястото на скъпия букет от естествени цветя, помолете вашия флорист или сватбена агенция да аранжира просто шишарки с шипки, житен клас или рози от есенни листа, а защо не и всичко заедно. На ревера на младоженеца вместо стандартната бутониера от роза може да се постави такава изработена от шишарка, боядисана в подходящ цвят и завързана с панделка по избор.

Имаме още много интересни идеи и предложения на тема есенна сватба, но с тях ще ви запознаем в някой от следващите ни материали. И все пак, ако вашата сватба е съвсем скоро, не се колебайте да използвате някое от днешните ни предложения, а защо не и всичките.

За още интересни идеи и съвети посетете сайта на Сватбена агенция Royal Style Weddings