Известен лондонски хотел, предпочитан от звездите, продава цялото си съдържание на търг, включително леглото, на което спало семейство Бекъм, и тоалетната на Майкъл Джексън.

Очаква се леглото на Бекъм да бъде звездата на търга с вещи от петзвездния хотел Хемпъл край Хайд парк, който ще бъде превърнат в жилищна сграда.

Предметите варират от балдахинени легла и чаени лъжички до произведения на изкуството, включително скулптура на слон, наречена "Боби".

Виктория Бекъм винаги искала президентския апартамент "Лъвица" и участниците в търга ще могат да наддават за всички вещи в него, включително стъклена маса за кафе, озвучителна система, два телевизора и мини бар. Очаква се съдържанието на всеки президентски апартамент да бъде продадено за около 2500 паунда, а на стаите - за около 1000 паунда. Общите приходи от търга трябва да достигнат 350 000-500 000 паунда.

Спалнята на семейство Бекъм

През 2006 г. Майкъл Джексън наел хотела и останал в президентски апартамент "Белуга", който разполага с балдахинено легло кралски размер и две дървени ракли с ориенталски мотиви. Банята, която използвал певецът, също може да бъде купена заедно с две тоалетни чинии, две бидета и мраморна вана.

"Всяка стая се продава като един лот, така че не може просто да купите леглото на Бекъм. Трябва да вземете и всичко останало в стаята. Трудно е да се каже за колко пари ще бъде продаден всеки предмет. Трябва да имате двама души, които наддават един срещу друг, за да се повиши цената, а интересът вече е голям. Други бутикови хотели може да поискат да обзаведат стаите си с част от историята на Лондон, но обикновените хора също ще бъдат привлечени от известните личности, които са отсядали в хотела", заяви Саймън Роуз, директор на аукционна къща Про оукшън, която организира търга.

Хотелът беше закупен за 33 милиона паунда през март от компанията Бритиш ленд, която планира да го превърне в луксозна жилищна сграда. Това наложило разпродажбата на съдържанието на 40-те стаи и 20-те президентски апартамента.

Източник: БГНЕС