Автор
Борислава Крендева

"Скучното е винаги най-рискованата стратегия"

"Никога не съм срещал човек, който да няма някаква заложена дарба в себе си, макар че понякога тя е скрита много дълбоко. Вие сте надарени, но може би не сте надарени точно за това, което правите понастоящем.

Престанете да се задоволявате с това, което е удовлетворително, започнете да създавате истински стойностно изкуство, като давате най-доброто от себе си. Престанете да питате каква ще е ползата за вас и започнете да давате дарове, които ще променят хората.Тогава, само тогава ще достигнете нивото на вашия личен потенциал.

Няма значение, че понякога може да сгрешите. Важното е винаги да се движите напред. Хората, работещи по проекти, които никога не са били критикувани, в крайна сметка се провалят.Най-честата ни реакция къмкритиката е да се крием, избягвайки отрицателните отзиви, като по този начин (каква ирония?) всъщност осигуряваме провала си. Единственият начин да се пресече тази порочна практика е да бъдем забележителни. А единственият начин да избегнем критиката е да бъдем скучни и предвидими… прекрасен избор, нали?

Урокът е прост – скучното винаги води до провал. Скучното е винаги най-рискованата стратегия."

Сет Годин