Днес кралицата на попа Мадона навършва 55 години.

В чест на нейния празник, както и на 30-годишната й кариера на сцената, решихме да ви покажем най-запомнящите й се тоалети.

Наричат Мадона "музикален хамелеон", но същото би могло да се каже и за стила й. Певицата нееднократно успява да шокира феновете си с начина, по който "сменя кожите си". Ярки, странни, театрални и винаги впечатляващи - така бихме могли да опишем тоалетите на Мадж.

Неприлично шокиращите визии на Мадона продължават да будят възхита, а някои от по-младите колежки на Кралицата на попа откровено я ползват за вдъхновение. Лейди Гага пък неведнъж е била обвинявана, че копира по-възрастната си колежка.

Японско кимоно, рокля в стил Людвик XIV, дрехи на кралска или военна тематика - всяка визия, в която се появи Мадона веднага се превръща в тенденция.

Истината е, че за да постигне този успех на помощ й се притичат и най-известните дизайнери в света.

Певицата започва сътрудничеството си с Жан Пол Готие и Dolce&Gabbana още през 80-те години, до днес тя продължава да работи с тях. Джереми Скот, Александър Уанг, Миучиа Прада, Рикардо Тиши - това са само малка част от световноизвестните имена в света на модата, с които Кралицата на попа е работила.

Четете още: Мадона е най-великата жена