Автор
Woman.bg

11 промени в кухнята, които ще ви помогнат да отслабнете

В наше време не всеки е в състояние да се храни правилно - забързаният ритъм на живот налага свои собствени правила и много хора биха искали да се разделят с няколко килограма, но времето за спортни зали и джогинг, уви, все не е достатъчно.

Въпреки това, има няколко начина да направите диетата си поне няколко идеи по-здравословна с някои промени в кухнята. Какви са те, разказват Марлене Шварц, заместник-директор на Центъра за хранителна политика и затлъстяването в Йейлския университет и Мери Стори, професор по епидемиология и обществено здраве в Университета на Минесота:

1. Преместете бисквитите.

Ако сте от хората, които трудно могат да се въздържат от покапването на нещо малко и калорично между храненията, скрийте изкушенията като бисквити, чипс, ядки. Преместете ги във висок шкаф – така те хем няма да са непрекъснато пред очите ви, хем ще имате време да премислите, докато успеете да ги достигнете.

2. Сложете купа с плодове на видно място.

Вместо чипс и бисквити, сложете на масата фруктиера с пресни плодове - това е много по-полезно. "Редовната консумация на пресни плодове и зеленчуци ще обогати диетата ви с с важни витамини" - казва професор Шварц и добавя, че най-добре да се насочите към плодове, които се почистват бързо и не изискват готвене: ябълки, портокали, банани и грозде. Редовно зареждайте фруктиерата.

Разберете още какви промени може да направите в кухнята си, които ще ви помогнат да отслабнете ето ТУК!!!