Херцогинята на Кеймбридж ще бъде една от първите жени в света, които ще изпробват новия серум за пигментация на кожата след бременност.

Лосионът на луксозната марка "Lancome" все още не е на разположение по магазините, но е бил изпратен до няколко специални клиентки, между които е и съпругата на принц Уилям, която стана майка преди няколко дни.

Той ще дебютира в магазините на 15 август срещу цена от 69 паунда. Лосионът революционен продукт, който ще премахва петна и други кожни раздразнения, които са характерни по време на бременност.

Малко повече за пигментните петна

Хиперпигментациите (хлоазма) са неприятен козметичен дефект след бременност и раждане. Те се срещат по-често при брюнетки и се активизират от слънчевата светлина, особено през лятото – във връзка с последното се препоръчва употребата на кремове с висок слънцезащитен фактор SPF 30 до SPF 50.

Пигментните петна могат да се третират локално с кислородна вода, избелващи кремове с активна съставка хидрохинонови производни, които могат да се комбинират с витамин А-киселина за увеличаване на депигментиращия ефект.

Вътрешно може да се приема витамин С – по 1 г дневно в продължение на няколко седмици.

При домашни условия може да се използва следната маска за избелване на пигментни петна:

2-3 суп. лъжици кисело мляко се изцеждат върху филийка хляб. Прибавят се 2-3 аспирина, счукани на прах.

Сместа се нанася на пигментното петно, изчаква се да изсъхне, нанася се повторно върху петното, отново се изчаква да изсъхне и третия път маската се нанася на цялото лице.

След 15-20 минути се отстранява с хладка вода. Ако след маската кожата е суха, на лицето се нанася смес от 1 жълтък и 1 чаена лъжичка зехтин.

Маската се прилага през ден при сухи кожи, докато изсветлеят пигментните петна и всеки ден при мазни кожи.

Междувременно се появиха снимки на имението на родителите на Кейт Мидълтън (в Бъкълбъри, Беркшир), в което тя прекара последните месеци от бременността си, а и се очаква да остане там и след като Уилям се върне на работа.

Кейт с майка си