Всяка година през месец август Банско събира някои от най-добрите български и световни джаз музиканти на една сцена.

Само след броени дни стартира 16-тия Международен Джаз фестивал. Концертите са безплатни и ще се провеждат всяка вечер от 8ми до 13ти август с начален час 19:00 ч. на централния площад на града. В топлите летни вечери почитателите на джаза ще се насладят на изпълненията на повече от 25 състава и изпълнители под открито небе. Сред звездите на фестивала тази година са Иви Мендес, Урош Перич „Пери” с Мамбо Старс и Перлите, Анджи Кинг, Ана Мура, Джаз Трио „Вайн”, Рей Джелато & „Гигантите”, „Блекаут” Трио, “Гаджо Дило”, „Сентиментал Суингърс” & Михаил Йосифов секстет, Мирослава Кацарова & бенд, Биг бенд Благоевград и много други.



Кемпински Хотел Гранд Арена Банско отново ще бъде домакин на някои от ВИП изпълнителите на фестивала. За всички свои гости и посетители хотелът организира и специална джаз вечер на 9ти август в пиано бара на хотела „Синг Синг”. За доброто джаз настроение ще се погрижат Наско Миладинов трио и Петя Станчева (вокал). Входът е свободен и отворен за всички, желаещи да се насладят на горещи джаз ритми и летни коктейли до късна вечер. Хотелът предлага за своите гости и билети за концертите, гарантиращи седящи места във ВИП зоната пред сцената.

Фестивалното лято ще продължи с четвъртото поредно издание на Банско Опера Фест , който ще се проведе през последния уикенд на месец август. Тази година светът чества 200 години от рождението на Верди и двудневния оперен фестивал ще бъде посветен на великия композитор. Организатори на фестивала са Община Банско и музикална компания “Монте Мюзик”, а Кемпински Хотел Гранд Арена Банско е сред главните спонсори на събитието. Банско Опера Фест ще бъде открит на 30ти август с балетна постановка “Лебедово езеро” по музика на Чайковски, а за втората вечер организаторите са избрали операта “Риголето” на Верди в изпълнение на Държавна опера Русе. Благодарение на организаторите и спонсорите фетивалът е безплатен и всяка фестивална вечер събира публика от над 3000 човека на централния площад на града.

Кемпински Хотел Гранд Арена Банско предлага атрактивни пакети за настаняване по време на фестивала, а гостите резервирали Екзекютив стаи или апартаменти по време на фестивала ще получат безплатен ВИП пропуск за ВИП зоната.