Всички искаме да се радваме денонощно на мека и чиста до съвършенство кожа на лицето.

И ако можем да си спретнем перфектната рецепта за грижа за кожата с подходящи козметични продукти, то със сигурност можем да им ударим едно рамо с консумация на храни, влияещи благотворно на кожата.

Ще ви предложим 4 храни, познати като естествени еликсири заради здравето и хубостта на кожата на лицето.

Включвайте ги редовно, възможно най-редовно в ежедневното си меню и се насладете на промените, които не само ще видите в огледалото, но и ще усетите с всяка клетка на тялото.

Авокадо

Авокадото е отличен източник на Витамин Е и лутеин – двете са от голямо значение за здрава кожа. Витамин Е помага за намаляване на вредното въздействие от слънцето, особено в комбинация с други антиоксиданти. Лутеинът, каротеноид, който се съдържа в листните зеленчуци, увеличава хидратацията на кожата и подобрява еластичността й.


Горски плодове

Малините, боровинките, ягодите са отличен източник на елагова киселина - антиоксидант, който помага за защита на кожата от слънчевите лъчи. Въпреки че УВ радиацията може да предизвика меланома, излагането на слънце крие и други по-малко опасни, но и неприятни рискове – петна, изсушаване на кожата.



Ленено масло

Лененото масло съдържа омега-3 и -6 мастни киселини – и двата вида са от изключително значение за кожата. Те са важни за състоянието на кожните клетки – влажност, еластичност, здрав вид, тонус.

Орехи

Търсите добър източник на омега-3 мастни киселини, но не обичате риба? В този случай, орехите са за вас! Те са особено богат източник на омега-3 киселини, които придават повече блясък на косата и карат кожата да изглежда по-млада и сияйна.