Автор
Woman.bg

Пускат телевизия за кучета, скучаещи сами у дома

Американците стигнаха толкова далеч в желанието да осигурят пълен комфорт на домашните си любимци, че създадоха специален телевизионен канал, чиито зрители ще са кучетата, които скучаят у дома, докато стопаните им ходят на работа.

DogTV е първият 24-часов ТВ канал за кучета, който стартира на 1 август 2013 и ще забавлява четириногите приятели на хората с програма от няколко минутни видеоклипове, групирани в категории като "взаимоотношения", "стимулация" и "слава". Всички те имат и "възпитателна" цел - да привикнат кучета на позитивни вътрешни стимули (като возенето в кола с малко дете).

"Кучетата, оставени сами у дома, често се изнервят, така че успокояващите звуци и музика в релаксиращите клипове на DogTV могат да ги усмиряват' обясняват в сайта на телевизията. Анимация, често сменящи се картинки и звуци от външния свят в стимулиращите видеа пък ще ги карат да тичат и да изразходват енергия.

Американците имат най-висок рейтинг като брой собственици на кучета в света. 46.3 процента от хората там имат куче, което означава, че има близо 78 милиона кучета в страната. Почти половината от стопаните споделят, че кучето им проявява интерес и се вълнува от това, което се случва на телевизионния екран.

Четете още: Как да включим кучо в домакинството