Продукти:
1 с.л. олио
4 тиквички
1 червена люта чушка
350 мл. млени домати
лук
чесън
400 гр. микс морски дарове
4 пресни кори за лазаня
3 с.л. настърган пармезан
3 с.л. сухи трохи

Начин на приготвяне:
Загряваме оребрен тиган и намазваме тиквичките с малко мазнина. Изпичаме ги, ако е необходимо на няколко пъти, докато леко почернеят. Подправяме със сол и пипер, поръсете с лютата чушка и оставете настрана. Нарязваме чесън и лук и ги запържваме в зехтин, добавяме люта чушка, накрая доматения сос и морските дарове.

Загряваме фурната на 200°С (180°С с обдухване). Сипваме малко от доматения сос в огнеупорен съд, след това ред от тиквичките и покриваме с кори, отгоре отново слагаме доматен сос с морски дарове и тиквички, след това още кори и доматен сос и завършете с останалите тиквички. Обърквме пармезана и трохите, поръсваме с тях и печем 25–30 мин до златисто. Сервираме.

Woman.bg ви препоръчва да съчетаете това прекрасно ястие с бялото вино на Винарна Свищов.