Избухливостта е чертата от характера, която жените най-много искат да променят в своите половинки, установи изследване, цитирано от агенция Ройтерс.

Телефонното допитване, осъществено съвместно от телевизионното предаване "60 минути" и списание "Венити феър", е обхванало 1186 пълнолетни дами.

От него проличало, че 60 на сто от запитаните считали, че "кризата на средната възраст" била само оправдание на мъжете за невъздържаното им поведение.

Двадесет и един процента от анкетираните заявили, че кризата на средната възраст е нещо, през което всеки трябва да премине и се обуславя от биологичните промени, които настъпват при човека, предаде БТА.

Но тя не трябва да служи за оправдание за неразумни постъпки от страна на партньора, като закупуването на спортна кола и ухажването на по-млади жени.

Четете още: Орален секс срещу изневяра



Над 60 на сто от участничките в анкетата доверили, че не считат кавалерството на мъжете като отживелица от миналото.

Запитани какво биха желали най-много да променят в техния партньор - приятелите му, майка му, чувството му за хумор, физически му данни, хигиенните му навици или избухливостта му, над 30 на сто от анкетираните посочили именно невъздържаността на половинката им.