Твърде много грим. По-добре подчертайте една своя черта, отколкото да слагате тежък грим на устните, очите, бузите… освен ако не ви предстои представление в театъра!

Недостатъчно грим
. Има жени, на които просто не им се занимава с тази дейност. Ако обаче искате да изглеждате по-млади, няма как да избегнете слагането на грим. Липсата на грим също ще ви накара да изглеждате по-възрастни.

Четете още: Бели зъби с кора от банан

Старомоден грим. Ако не ви харесват стаи с непроменен интериор от 30 години насам, не правете грешката да гримирате лицето си и да си правите косата като жените преди 30 години. В тази работа си има мода и стил и е добре да го спазвате. Жените имат лошия навик да се придържат към грима и стила, който са ползвали, когато са се чувствали най-красиви, но ако приличате на лице от миналия век, това няма да ви подмлади!

Липса на UV-филтър. Дали ще е крем, фондьотен или друга основа, нека тя да има UV-филтър, защото вредните слънчеви лъчи най-бързо състаряват кожата.



Употребяване на неподходящи продукти
. Както не си поръчвате все едни и същи диоптрични очила, без да отидете на преглед за евентуална корекция на диоптъра, така не бива да използвате и все едни и същи козметични продукти. Съобразявайте се с възрастта си и характеристиките на вашето тяло и кожа. Консултирайте се от време на време с дерматолог за промените в кожата ви и за подходящи продукти.

Четете още: Ефектно: Черни връхчета