Необходими продукти за 2 порции:

4 големи, зрели домати
300 гр моцарела
1/2 глава червен лук
12 пресни листа босилек

За дресинга:

1 / 4 чаша зехтин
1 с.л. оцет балсамико
3 / 4 чаена лъжичка сол
3 / 4 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер

Начин на приготвяне:

1. Обелете доматите, това ще стане лесно, като ги потопите за кратко в топла вода. Нарежете доматите и моцарелата на шайби с широчина половин сантиметър. Нарежете лука на резени.

2. Приговете дресинг за салатата, като смесите зехтина, пипера, солта и пипера в малка купичка.

3. Наредете шайбите в чинии като редувате парче домат и парче моцарела. Поръсете с резенчета лук и залейте с дресинга. Накъсайте босилека на парчета и ги разпръснете.

Woman.bg ви препоръчва да съчетаете това прекрасно ястие с бялото вино на Винарна Свищов