Остров Капри (Isola di Capri) се намира в Италия, на крайбрежието на Тиренско море.

Туристи разказват, че почти навсякъде, където са ходили в Италия, им харесва, но на остров Капри са се почувствали специални.

Атмосферата там е наистина неповторима. Кристално чисто море, плажове, впечатляваща архитектура. Това е планински остров, намира се в Тиренско море. На острова има два града - Капри и Анакапри, като първият е главният град пристанище.

Четете още: 10 места, които трябва да видите в Италия

Остров Капри е живописен нископланински остров, прочут като морски курорт. Капри е малък, но сравнително скъп град. Пицариите и кафенетата, дори на най-централните улици държат цени, както в другите италиански градове.



Интересни забележителности в Капри са: скалите Фаральони; Синята пещера, открита през 1826г.; вилата на Тиберий - "Юпитер"; най-високата точка на Капри - Монте Соларо, от където се открива великолепна гледка към целия остров. В Анакапри се намират черквата "Сан Микеле", построена през ХVIII век. В Капри се намира и построеният преди 100 години фар Faro Anacapri Punta Carena. Той е вторият най-мощен фар в Италия.



Ако Капри е достъпен за всеки любопитен турист, то да останат на почивка в града не е за всеки. Нощувките тук не са по джоба на всеки, но могат и да се намерят хотели за по 145 евро. Пазаруването също не е за всеки. За разлика от Рим, където има магазини и стоки за всякакви финансови възможности, в Капри магазини има само на най-известните дизайнери на дрехи и чанти. Тук може да видите панталони за по 2000 евро, якета за 5000 евро и чанти за над 3000 евро.

Четете още: Подводен хотел ще се появи на Малдивите