Маслото от семената на шипка се смята за едно от най-добрите масла против бръчки с особено силни възстановяващи свойства и е било използвано от векове от местното население на Чили, заради лековитите си способности, веднъж нанесено върху кожата.

Добива се от семената на дивият бодлив шипков храст по два начина: чрез разтворители или чрез студено пресоване. Първият не ви го препоръчвам! Ключът е в студено пресованото масло, богато на есенциални мастни киселини и е смятано за по-деликатно от другите масла. Омега 3 и Омега 6 съдържащи се в маслото са важни компоненти, които овлажняват кожата и подобряват мекотата и еластичността й. Те са от първостепенно значение за здравият и вид, но нашият организъм за съжаление не е способен да ги произвежда. Омега 9 също е част от съдържанието на шипковото масло.

Маслото е истински лукс за всяка кожа, забележително е наистина колко бързо попива и как оставя усещане за кадифена мекота.

Сухата кожа, кожата с бръчки, както и възпалената се повлияват много добре от маслото.

Препоръчително е и за кожа с прекомерна пигментация, като е важно да се знае, че не оставя мазна следа. Помага при заличаването на стрии и белези; екземи; дерматити; петна; всякакъв род изгаряния включително и слънчеви изгаряния. Чудотворно е за кожа, която е била интензивно излагана на слънце, както и за преждевременно остаряла кожа.

Маслото е и източник на витамин Е , витамин С и провитамин А (Бета-каротин). Бета каротина от своя страна също е ключов за поддържането на здрава кожа и помага на клетките да се възстановят и обновят. Уникална е комбинацията между мастните киселини и витамините! Шипковото масло хидратира нежно кожата като и позволява да диша!

Четете още: За по-трайно червено червило